Toplu sözleşme ödeneği miktarı belli oldu. Yetkili sendika ile hükumet yetkilileri arasında yapılan görüşmelerin ardından varılan Toplu Sözleşme mutabakatı uyarınca, meurlara her 3 ayda bir toplu sözleşme ödeneği verilmesi kararlaştırılmıştı.

Toplu sözleşme ödeneği, varılan anlaşmaya göre sadece sendikalı memurlara veriliyor.  Sendika üyesi olmayan meurlar bu ücreti alamıyor.

14 GÜNLÜK FARK VE ÖDEME TARİHİ İİN TIKLAYINIZ

2022 Haziran ayı enflasyon rakamlarıının açıklanmasının ardından memur maaşlarına yapılacak zam da belli oldu ve memur maaşlarının erken ödenecek olması nedeni ile maaşlar KBS üzerinden yaılarak sisteme girdi.

Sisteme girilen maaşlarda en çok merak edilen kalemlerden biri de Toplu Sözleşme Ödeneği oldu. Maaş bordroları incelendiğinde memurlara 706 TL oldu.

Haziran enflasyonu belli olmadan önce yaptığımız haberde bu rakamın 680TL civarında olacağını tahmin etmiş ve rakamın biraz daha fazla olabileceğine dikkat çekmiştik.

Burada önemli olan husus ise bu ödenekten sadece sendikalı memurların yararlanması. Kamu bütçesinden karşılanan bu ödeneğin bütün memurlara eşit bir şekilde ödenmesinin daha adil olacağı kanısındayız.

Bu nedenle yetkilileri bu haksız uygulamayı terk ederek bu ödeneğin tüm memurlara ödenmesi hususunda çaba göstermeye ve karar almaya davet ediyoruz.