Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda ciddi sıkıntılar var' diyerek öğretmenlik kariyer basamakları kapsamında öğretmenlere uygulanacak olan sınavlara da eleştiri getirdi. Hükumetin sınav karnesinin bozuk olduğunu söyleyen Topal, Öğretmenlik Meslek kanunu ile ilgili sıkıntıların giderilmesine yönelik önerilerini de açıkladı.

Topal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlayacak olmasına rağmen okulların ve öğretmenlerin sorunlarının çözülmediğini öne sürdü.
Eğitim sorunu çözülmeden adalet sorununun çözülemeyeceğini ve ekonominin düzeltilemeyeceğini dile getiren Topal, vicdanlı bir hakimi, başarılı bir ekonomisti yetiştirenin öğretmen olduğunu söyledi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yasalaştırıldığını hatırlatan CHP'li vekil Serkan Topal, çıkartılan kanunla öğretmenliğin kariyer mesleği olarak kabul edilmesini, öğretmen, uzman öğremten ve başöğretmen gibi kariyer basamaklarına ayrılmasını eleştirdi.

ÖĞRETMENLİK ZATEN KARİYER MESLEĞİDİR

Topal, "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda çok ciddi sıkıntılar var. Öğretmenlik zaten doğası itibarıyla bir kariyer mesleğidir. Öğretmenleri uzman öğretmen, başöğretmen diye ayıramazsınız. Buradan Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz; bir komisyon kurun. Sınav sabıkası olan bir iktidar hangi kriterlere göre sınav yapacak?" ifadelerini kullandı.
Topal, öğretmenlerin, uzman ve başöğretmenlik sınavlarının iptal edilmesini istediğini söyledi.