Bugün, 16 Temmuz 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    10225,48%-1,28
  • DOLAR

    40,22% 0,13
  • EURO

    46,70% -0,31
  • GRAM ALTIN

    4306,95% -0,26
  • Ç. ALTIN

    6902,17% 0,06

TİKA, Afganistan'da yetimhaneye malzeme desteği yaptı

Genel 18.09.2024 09:19:58 0
TİKA, Afganistan

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde Bağlan vilayetindeki kız ve erkek yetimhanelerine malzeme desteğinde bulundu.

TİKA'nın Afganistan'daki yardım faaliyetleri devam etti.

TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi'nden yapılan açıklamada, Bağlan'daki kız ve erkek yetimhanelerine ihtiyaç duyulan malzemelerin temin edildiği belirtildi.

Bu kapsamda 100 çocuğun bulunduğu kız ve erkek yetimhaneleri için okul çantası, kırtasiye seti, kıyafet ve çeşitli hijyen ürünleri, halıfleks, battaniye, nevresim takımları, elektrikli süpürgeler, klima, vantilatör, çamaşır makineleri gibi malzemelerin yetimhane yetkililerine teslim edildiği kaydedildi.

Malzemelerin teslim töreni Bağlan'ın merkezi Pul-i Humri ilçesindeki Bağlan Erkek Yetimhanesinde düzenlendi.

Törene, TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi Koordinatörü Mikail Taşdemir, Bağlan Vali Yardımcısı Molla Muhammed Hümayun Cihadyar, Bağlan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Amanullah Hakyar, Bağlan Çalışma ve Sosyal İşler Müdürü Kari Nasratullah Parsa katıldı.

TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi Koordinatörü Taşdemir, törende, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm alanlarda Afgan halkına yönelik kalkınma yardımlarını sürdüreceklerini bildirdi.

Afganistan ve Türkiye'nin tarihsel bağları bulunduğunu kaydeden Taşdemir, Bağlan'da mayısta 400'den fazla insanın hayatını kaybettiği seller nedeniyle 300'den fazla aileye çadır ve gıda başta olmak üzere gerekli yardımı yaptıklarını belirtti.

Taşdemir, yetimhane yardımlarıyla da şehirde yaşayan yetimlerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladıklarına işaret etti.

Bağlan Vali Yardımcısı Cihadyar da Türkiye'nin en zor zamanlarında Afgan halkının yanında olduğunu vurgulayarak yardımların sürmesini temenni etti.

Bağlan Çalışma ve Sosyal İşler Müdürü Parsa ise TİKA'nın kimsesiz 100 çocuğa sağladığı yardımlar nedeniyle Türkiye devletine ve halkına teşekkür etti.

Parsa, "Bu yardımlar, Türkiye'nin uluslararası alandaki insani yardımlara verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan ve ailelerini geçindirmek için sokaklarda çalışan veya dilencilik yapan çocuklar için bir umut ışığı oluştu." ifadesini kullandı.


Yorum

Yaz Tatilinde Ek Gelir Fırsatı: Açık Lise Sınavlarında Gözetmen ve Salon Başkanı Aranıyor!

Aydın’a yeni il milli eğitim müdürü atandı

41 üniversitenin denkliği YÖK tarafından reddedildi

Okul müdürlerine %7 artırımlı ek ders davası Eğitim Gücü Sen tarafından kazanıldı

Rehber Öğretmenlere LGS Tercih Döneminde Ödenecek Ek Ders Ücreti Belli Oldu

Eş Durumu Atamalarında Görev Yeri Değişmeyen Öğretmenlere MEB'den 2 Kritik Teklif!

Yeni Maaşlar Belli Oldu: Öğretmenler Temmuz’da Ne Kadar Maaş Aldı?

Diyarbakır'ın Yeni Milli Eğitim Müdürü Belli Oldu

Mehmet Şimşek'ten Maaşlara Zam Açıklaması:

MEB'den 9 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Dev Atama ve Rotasyon Kararı

Direksiyon Sınavlarında Kritik Değişiklik! Binlerce Öğretmenin MTSK Görevi Askıya Alındı

ÖSYM'den Yeni Sınav: e-TEP, Doçentlik ve Doktora Başvurularında Geçerli Olacak!

Yeni Ankara il milli eğitim müdürü belli oldu

HAKMAR ve TATBAK’a neden kayyum atandı? Sahibinin FETÖ sözleri neler?

32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı: Yedek Adaylar İçin Kritik Uyarı

FETÖ’nün Polis Akademisi Sınavı Usulsüzlüğüne 7 İlde Operasyon: 14 Gözaltı

15 Temmuz’da İstanbul’da Hangi Yollar Kapalı? Valilik Alternatif Rotaları Açıkladı

Öğretmenlere Özel Konut Projesi Başladı: Peşinatlar ve Taksit Detayları Açıklandı

Ücretli Öğretmenler İçin Ek Ders Ücreti Güncellendi

Ek Ders ve Tazminatlar da Yükseldi: Uzman Öğretmenlerin Gelirleri Temmuz Zammıyla Birlikte Katlandı!

MEB Atama Takvimini Açıkladı: Öğretmenler Yeni Görev Yerlerine Ne Zaman Başlayacak?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resmi Tatil Mi? İşte Kamu ve Özel Sektör İçin Son Durum!

Açık Lise AÖL için önemli duyuru! AÖL 3. sınav için yani MEB duyurusu yayımlandı

“TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ” DİYE HAYKIRAN SENDİKACILARA NE OLDU?

İndirimlere Yeni Standart Geldi! Ticaret Bakanlığı'ndan Fiyat Şeffaflığı İçin Kritik Karar!

Görev Değişiminde Dikkat! Yeni Müdürler İçin Resmi İşlem Listesi Yayınlandı

Memur maaşına ek zam ve asgari ücret zammı mı geliyor? AK Parti’de Kritik Gelişme

Memur ve Emekliye Zamlı Maaş Müjdesi: Ödeme Takvimi Netleşiyor!

Okul Servisleri Ve Toplu Taşımada Yeni Dönem Başladı: Güvenlik Sistemleri Mecburi Hale Geldi

İstanbul’da Vahşet: Üniversite Öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın Cesedi Valizde Bulundu

Yükleniyor

YAZARLAR