ANKARA Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocukların dünyanın en büyük serveti olduğunu belirterek, "Tüm çocukların eşit şartlarda yaşayabilmesi için çalışmalı, bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirme bilinciyle hareket etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Palandöken, "Dünya ocuk Hakları Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çocukları iyi yetiştirmenin geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğuna dikkati çekerek, bu günün 20 Kasım 1989'da çocukların uluslararası düzeyde haklarının güvence altına alınması için belirlendiğini anımsattı.

Hiçbir çocuğun temel hak ve hürriyetlerinin kısıtlanmaması için çalıştıklarını vurgulayan Palandöken, "Konfederasyonumuz ile Birleşmiş Milletler ocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) işbirliğiyle çocuk işçiliğinin önüne geçiyoruz. Dünya üzerindeki her çocuğun eşit sağlık, yaşam, barınma ve eğitim hakkına sahip olması dileğiyle geleceğimize yön verecek çocuklarımızın bu önemli gününü büyük bir içtenlikle kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, çocukların dünyanın en büyük serveti olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yarınımıza yön verecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan onlardır. Tüm çocukların eşit şartlarda yaşayabilmesi için çalışmalı, bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirme bilinciyle hareket etmeliyiz. Ülkemizde yüz binlerce çocuk işçi var. ocuk emeği sömürüsüne dayanan çocuk işçiliği, çocukları fiziksel, psikolojik, duygusal ve sosyal yönden olumsuz etkiliyor. Bundan dolayı bizler çocukların eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, oyun ve güven içinde gelişimlerini devam ettirmesi için var gücümüzle çalışmalıyız."