TÜRK EĞİTİM SEN GÜVENİLİR SENDİKADIR, EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ DE SATMAYAN ve SATIN ALINAMAYAN OLMASIDIR!

Sınav sürecinde, sadece öğretmenlerin menfaatini düşünen, öğretmenleri kandırmadan en doğru, en mantıklı mücadeleyi veren #TürkEğitimSen ‘e büyük haksızlık yapılmıştır.
Haksızlık yapanları biliyoruz. Üzücü olan hayatlarını siyasetten kazananların, kaostan beslenenlerin, #TürkEğitimSen ile kişisel problemleri olanların yaptıkları kara propagandaya inanarak tepki gösteren iyi niyetli öğretmen arkadaşlarımızın da olmasıdır.

#TürkEğitimSen, eleştirilmeyecek sendika değildir. Üyelerinin eleştirilerini alır, değerlendirir, ona göre politika da geliştirir. Ancak bilinmelidir ki, Kariyer Basamakları Düzenlemesinde sınava karşı olduğunu herkesten önce ve defalarca söylemesine rağmen, bazı karanlık çevrelerce, bazı sendikalar ve bazı kişilerce yapılan bilinçli, kara propaganda ve saldırılara maruz kalmıştır. Bütün bunlara rağmen #TürkEğitimSen‘in sendikacılıkta çok tecrübeli Genel Başkanı Sayın Talip GEYLAN (@TalipGeylan06) ‘ın ferasetli tutumuyla, Bakanlık(@tcmeb) nezdinde yaptığı ciddi mücadeleler sonucunda SINAV MÜRACAATI OLAN HİBİR ÖĞRETMENİN MAĞDUR EDİLMEMESİ gündeme gelmiştir. #TürkEğitimSen, sınavsız Kariyer düzenlemesi mücadeledesin den vazgeçmeyecektir.

 

 

#TürkEğitimSen,öğretmenin yetiştirilmesinden emekli oluncaya kadarki tüm çalışma hayatını kapsayacak ADAM GİBİ BİR ÖMK mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Türk Eğitim Sen, başkaları ile karıştırılmamalıdır. Öğretmen, memur, hizmetli, akademisyen tüm eğitim çalışanları TES için değerlidir.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları yetersizdir, en iyisine layıktırlar. Elbette Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşatılması #TürkEğitimSen‘ in öncelikli görevidir. Bu yüzden her davulun önünde oynamaz, sonu ne olursa olsun demez.

“Güvenilir sendika” olmak kolay değildir. Bugüne kadar #TürkEğitimSen çizgisinden ayrılmayan hiçbir üyenin başı belaya girmemiştir. Türk Eğitim-Sen’liler çok zor günler geçirmiştir, ancak ne mutlu ki hep haklı çıkmışlardır.

Son söz, #TürkEğitimSen‘e güvenin. Türk Eğitim-Sen’in en önemli özelliği SATMAYAN ve SATIN ALINAMAYAN SENDİKA olmasıdır.

Kamil TERZİ

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı