Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından Öğretmenlik meslek kanunu,Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama şu şekilde ;

TürkEğitimSen,ÖMK’nın çıkarılacağının duyurulduğu 23 Ekim 2018’den beri,öğretmenlerimizin beklentilerini karşılayacak yasal bir düzenlemenin gerçekleştirilmesi yönünde gayret ortaya koymuştur.

Türk Eğitim Sen, geride kalan dört yıllık süreçte; çalıştaylarla, raporlarla, TV ve yazılı basın programlarıyla, sosyal medya kampanyalarıyla, eylemleriyle ve yargı mücadelesiyle ÖMK sürecine aktif şekilde müdahil olmuştur.

Geride kalan dört yılda, herkes kulağının üzerine yatarken, Türk Eğitim-Sen tüm imkanlarıyla her fırsat ve aracı kullanarak kesintisiz şekilde meslek kanununun mücadelesini yürütmüştür.

Sendikamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, meslektaşlarımızın talep ve beklentilerinin farklı istismar ve siyasal heveslere meze yapılmasına müsaade etmeden, başta kariyer sınavı olmak üzere, kanunun arazlarının giderilmesi ve eksiklerinin tamamlanması yolunda samimi gayretini sonuç alıncaya kadar sürdürecektir.

ünkü, Türk Eğitim-Sen’in derdi, her daim üzüm yemek olmuştur.


Türk Eğitim-Sen, meslektaşlarımızın hak ve taleplerinin sendikal rekabet ve siyasal husumetlerin toz dumanına mahkum ederek değersizleştirilmesi ve kaybedilmesine izin vermeyecektir.

İnanıyoruz ki, Öğretmenlik Meslek Kanunu, tüm meslektaşlarımızın elbirliğiyle ve samimi bir mücadele ile hak ettiği hüviyete kavuşacaktır.