Hemşire maşı kaç TL oldu? Hemşireler ne kadar maş alıyor? Saülık hizmetlerinin en önemli kollarından biri olan hemşirelik Türkiye'nin en gözde mesleklerinden biri. Özellikle son yıllarda önem oldukça artan ve istihdan alanı genişleyen hemşirelik mesleğini icra eden hemşireler de diğer meurlar gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı olarak görev yapıyor. Dolayısı ile memur maaşlarına yapılan zam direkt olarak hemşire maşlarına da yansıyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının Pazartesi günü açıklanmasının ardından memur maaşlarına yapılacak olan enflasyon farkı zamı belli olacak. Hükumetin de yapması muhtemel iyileştirme zamı ile birlikte hemşire maaşlarının %40-42 oranında artması bekleniyor.
2022 yılı Temmuz memur maaş oranları 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü netlik kazanacak. Hemşire maaşları da 4 Temmuz enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte net rakamlarına ulaşacak.
Türkiye'de yaşanan yüksaek Enflayon rakamları nedeni ile oluşacak memur maaş zamı gibi hemşire maaşları da ilk 5 aylık sürede belli olan enflasyon oranına Haziran ayı enflasyonunun eklenmesi ile kesinleşecek. 5 ayda oluşan enflasyona ek olarak Haziran ayı için Merkez Banaskı'nın tahminleri baz alındığında memur maaşlarına toplu sözleşme oranını da eklediğimizde yüzde 40 oranında zam gelecek. Memur maaşlarına ek zam da gelirse tahmini olarak memur maaşları Temmuz ayında yüzde 42 oranında artacak.


2022 Hemşire derece ve kadememe maaşları ne kadar?

2022 Temmuz ayında tüm meurlar gibi hemşireler de maaşlarını zamlı olarak alacak. Hemşirelerin aldıkları ve alacakları maşlar hizmet sürelerine ve bulundukları kademe/dereceye göre belirleniyor ve farklılık gösteriyor. 


10/2, 2/5, 4/1, 8/1, 7/3, 6/4, 9/2 kademe ve derece Temmuz hemşire zamlı maaşı kaç TL oldu?

2022 yılında üniversite mezunu kadrosunda görev yapan Lisans mezunu 5/1 hemşire 2022 ocak ayında 6.390 TL maaş aıyordu. Ocak ayında yapılan zamla birlikte 5-1 hemşire maaşı 8147 TL'ye çıktı. Temmuz zammı ile birlikte bu rakamın yüzde 40-42 oranında artması bekleniyor.
Lisans emzunu 9/1 kademe ve derecede görev yapan bir hemşire Ocak ayında 7.434 TL maaş alıyordu. Yüzde 35 ile yüzde 40-42 arasında memur zammı yapılırsa hemşire 9'a 1 maaşı da 10.100 TL ile 10. 300 seviyesine çıkacaktır.
Hemşire maaşları ne zaman belli olacak?
Hemşire maaşlarına yapılacak zam oranı ve hemşirelerin yan haklarla birlikte toplam alacağı maaşlar 4 Temmuz 2022'den sonra netlik kazanacak. 4 Temmuz Pazartesi günü Haziran enflasyon rakamları açıklanacak ve milyonlarca memurun maaşına yapılacak zam oranı da netlik kazanacak.


Hemşirelik nedir?

Ülkenin en aktif meslek gruplarından biri olan Hemşirelik, birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen bir meslektir.


Hemşireler, insanların yaşam kalitesini iyileştirmek ve hastanın ihtiyacı olan en doğru tıbbi bakımı verebilmek için doktorlar, hasta, hastanın ailesi ve diğer ekip üyeleriyle işbirliği içinde çalışarak bir bakım planı geliştirir. Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde klinik hemşire uzmanları ve hemşire pratisyenleri gibi gelişmiş pratisyen hemşireler, bireysel eyalet düzenlemelerine bağlı olarak sağlık sorunlarını teşhis eder ve ilaçlar ve diğer tedavileri reçete eder. Hemşireler, tıp pratisyenleri ve diyetisyenler gibi multidisipliner bir sağlık bakım ekibinin diğer üyeleriyle iş birliği yaparak veya bağımsız olarak hasta bakımını planlar.


Hemşireler, hasta bakımına yaklaşım, eğitim ve uygulama kapsamı bakımından diğer sağlık ekibi üyelerinden ayrılır. Hemşirelik, geniş uygulama alanlarına sahiptir. Hemşireler tedavi planını uygular, tedavinin gidişatını değerlendirir, hastayı fizik muayeneden geçirir, hastayı takip eder, acil durumlara müdahale eder ve hastanın tıbbi bakımını planlar. Bakım sağlama rolü, hemşireliğin tarihsel imajını şekillendirmiştir. Hemşirelere eğitim düzeyinde yapılan çeşitli düzenlemelerle bağımsız çalışmaya olanak sağlanmıştır. Savaş sonrası dönemde hemşirelik eğitimi, gelişmiş ve uzmanlaşmış bir kimliğe bürünmüş, birçok geleneksel düzenlemeler ve değişen bakım sağlayıcı rollerle bir çeşitlilik süreci geçirmiştir.