Bugün, 12 Haziran 2025 Perşembe
  • BIST 100

    9686,11%0,28
  • DOLAR

    39,18% 0,06
  • EURO

    45,25% 0,54
  • GRAM ALTIN

    4253,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    6759,51% 0,00

Tel Aviv’de bir grup İsrailli aktivist Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etti

- İsrailli protestocu Aliza Dror: - “Almanya’da Yahudi Soykırımı olurken insanlar nasıl sessiz kalmışsa şimdi de öyle. İsrail savaşı durdurmalı ve Gazzeliler de özgürce yaşamalı” - İsrailli protestocu Moshe Cohen: - “45 dakika uz

Genel 5.12.2023 22:24:44 0
Tel Aviv’de bir grup İsrailli aktivist Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etti

​​​​​​​TEL AVİV (AA) - İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde toplanan bir grup aktivist, ordunun Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederek, savaşın durması çağrısında bulundu.

Tamamını İsrailli Yahudilerin oluşturduğu grup, ellerinde “Savaşı durdurun”, “Hemen ateşkes” ve “Katliama hayır” şeklinde İbranice ve İngilizce sloganların yazıldığı dövizler taşıdı.

AA muhabirine konuşan göstericilerden Aliza Dror, Gazze’de olanlar için çok üzgün olduğunu söyledi.

İsrailli birçok arkadaşının Gazzelileri desteklediğini söylemekten korktuğunu belirten Dror, “Almanya’da Yahudi Soykırımı olurken insanlar nasıl sessiz kalmışsa şimdi de öyle. İsrail savaşı durdurmalı ve Gazzeliler de özgürce yaşamalı.” ifadesini kullandı.

İsrail’de doğduğunu ve bugünlerde burada yaşamanın kendisine zor geldiğini belirten 80 yaşındaki Dror, İsrail’in savaşı durdurmak istemediğini, daha fazla toprak elde etmek istediğini ve Filistinlileri denize dökmek istediğini kaydetti.

Dror’a göre birçok İsrailli, toplumun büyük çoğunluğu ve polisten korktukları için kendisi gibi bu protestoya katılma cesaretini gösteremedi.

Diğer bir gösterici olan Emmanuel Farjoun da Gazze’de olanlara karşı çıkan az sayıda da olsa İsrailli bulunduğunu tüm dünyaya ve Filistinlilere göstermek istediklerini söyledi.

İsrail’in ayrım yapmadan insanları öldürmesine, evleri yıkmasına ve Filistinlileri uzun vadede vatanlarından sürmesine karşı çıktığını göstermek istediğini belirten Farjoun, görüşlerinden dolayı her an birilerinin kendisine ve evine saldırma riski olduğunu ancak bunu önemsemediğini kaydetti.

- “Nasıl çocuklarımla evde akşam yemeğimi yiyip, film izleyip hayatımı yaşayabilirim?”

Gösteriye katılan diğer bir İsrailli Moshe Cohen ise Yafa kentinde yaşadığını ve protestoya savaşı ve İsrail’in şu anda Gazze’de yaptığı soykırımı protesto etmek için geldiğini aktardı.

Cohen, “Gazze’de yaşayan çok iyi bir Filistinli kadın arkadaşım var. Buraya gelmeden 2 saat önce bana mesaj gönderdi ve akrabalarının büyük kısmının öldüğünü bildirdi.” ifadelerini kullandı.

7 Ekim’den bu yana arkadaşıyla her gün konuştuğunu belirten Cohen, şunları söyledi:

“Onun geçtiği durumu görmek, hissetmek, yaşamak kalbimden yaralıyor. Buradan arabayla 45 dakika uzaklıkta İsrail’in işlediği korkunç savaş suçları yaşanırken, nasıl çocuklarımla evde akşam yemeğimi yiyip, film izleyip hayatımı yaşayabilirim?” diye konuştu.

- “İsrail’in tek çözümün barış, demokrasi ve eşitlik getirmek olduğunu anlamasını istiyoruz”

Cohen, diğer İsraillilerin de buraya gelerek kendileriyle birlikte protestoya katılması ve Gazze’de yaşanan korkunç şeylere karşı mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze’de Hamas’ın elinde İsrailli esirler olduğunu hatırlatan Cohen, esirlerden bazılarını tanıdığını ve bu durumun yüreğini yaraladığını belirterek, “(Onlardan) biri siz olabilirsiniz. İsrail, mümkün olan en kısa zamanda onları evlerine getirmek için mümkün olan her şeyi yapmalı.” dedi.

Cohen, İsrail yönetimine tepki vererek, şöyle konuştu:

“Devlet olmanın anlamı, vatandaşlarını korumaktır. İsrail, onların kaçırılmasını önleyemedi. Şimdi de İsrail onları ölüme gönderiyor. İsrail yönetiminden savaşı durdurmasını, Filistinli tüm tutukluları (esirleri) bırakmasını, İsrailli esirleri geri getirmesini ve belki de 1948'den bu yana ilk kez tek çözümün barış, demokrasi ve eşitlik getirmek olduğunu anlaması ve kavramasını istiyoruz.”

Yorum

Mutfak Enflasyonu Rekor Kırdı! Sebze-Meyve Fiyatları Yüzde 2500 Arttı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan PIKTES Öğretmenleri İçin Kritik Adım

MEBBİS'te Çığır Açan Yenilikler: Öğretmenler İçin Tek Tıkla Bilgiye Erişim Dönemi!

Öğretmenlerin seminerleri iptal mi oluyor

Öğretmenlerden 1.288 TL ek ders ücreti kesintisi yapacak uygulama MEB tarafından devreye sokuluyor

Sene Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantıları İçin Takvim ve Gündem Belli Oldu:

Üniversite Adayları Dikkat! YKS 2025 Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı

LGS 2025 İçin Öğretmen Atamaları Kesinleşti, Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

2025'te Maaşla Ödüllendirilecek Öğretmenler Belli Oldu: İşte Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama Sistemi!

Öğretmenlerin haziran semineri belli oldu! MEB’den seminer açıklaması

Öğretmenlere Temmuz Maaş Zammı ve 3 Kritik Ödeme Kapıda!

MEB'den Öğrencilere Disiplin Cezaları İçin İkinci Şans

Öğretmenlere Yaz Tatilinde Ek Ders Müjdesi! Başvurular Başladı

LGS Sınav Görevlendirmeleri, Onay Süreci ve Ücret Takvimi Açıklandı!

Sağlık Bakanlığından Devrim Niteliğinde Hamle: E-Rapor Uygulamasıyla Hastaneye Gitme Derdi Bitiyor!

Yargıtay'dan Kritik Yıllık İzin Kararı: 5 Yıl Kuralı Geriye Dönük Uygulanacak, Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor!

Aile Bakanlığı'ndan Büyük İstihdam Müjdesi: 360 Sürekli İşçi Alımı Yapılacak!

Memur-Sen 30 Yaşında! Ali Yalçın’dan Sendikal Mücadeleye Dair Önemli Mesajlar

MİL MAARİF-SEN TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Öğretmenlere Yeni Sınav Görevi! Tercih Süreci Başladı

Öğretmenlere MEB’den yeni uyarı! Şube müdürleri sınıfları denetime çıkıyor

TOPLU SÖZLEŞME SOSYAL MEDYA ANKETİ

Müdür ve Müdür Yardımcılığı Yolunda Önemli Adım: MEB, Atama Takvimini Açıkladı!

Ücretli Öğretmenlere Büyük Zam Kapıda! Maaşlar Yükselecek

Yaz Tatili Öncesi Okullarda Devamsızlık Krizi! MEB’den Sert Uyarı

MEB'den Öğretmenlere Eylül Müjdesi: Kırtasiye Ödeneği Taban Miktarı Belli Oldu, Zamla Rekor Kıracak!

Eğitime hazırlık ödeneği temmuz maaş zammından nasıl etkilenecek? Öğretmenler kaç TL kırtasiye parası alacak?

Öğretmenlere yepyeni giriş ekranı! MEB’den yeni güncelleme

4. Sınıf karne görüşleri! Sene sonu başarılı, çok başarılı ve az başarılı öğrenciler için öğretmen karne görüşleri

3. Sınıf öğretmen karne görüşleri! Çok başarılı, başarılı, başarılı öğrenciler için sene sonu karne görüşleri

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR