Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan ve bu yaz tatilinde eğitimlerine başlanan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için yaptığı açıklamada, öğretmenlerin kariyer planlamasının sınav esasına göre yapılamayacağını bir kez daha yineledi ve  MEB’in sınav uygulamasından derhal vazgeçmesini istedi.
Uzman ve başöğretmenlik uygulamasında; 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman öğretmen olması gerektiğine vurgu yapan Geylan, 20 yılını dolduran  her öğretmenin de başöğretmen olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti ve, “Aksi takdirde öğretmeni kamuoyu önünde tartıştıracaksınız!” dedi.

Türk Eğitim Sne Genel Başkanı Talip Geylan, sınav uygulamasının kabul edilemez bir gerçek olduğunu söyleyerek, zaten yıpratılan öğretmenlik mesleğinin bu şekilde daha da tahrip olacağını dile getirdi.

TES Genel Başkanı Talip Geylan'ın uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Dilimizde Tüy Bitti; Bu İş Sınavla Olmaz!
“10 yıllık her öğretmen UZMAN ÖĞRETMEN,
20 yıllık her öğretmen de BAŞÖĞRETMEN olarak değerlendirilmelidir.
Aksi takdirde öğretmeni kamuoyu önünde tartıştıracaksınız!
MEB, öğretmeni velinin ve öğrencinin önüne atacak, zaten yıpratılan mesleki saygınlığı daha da tahrip edecek ve yeni tartışmalara neden olacak SINAV uygulamasından derhal vazgeçmelidir.”
Talip Geylan