Eğitime Hazırlık Ödeneğinin artırılarak tüm personele ödenmesi yönünde açıklama geldi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması ve tüm personele ödenmesi gerektiğini aöyledi.

Geylan,  sosyal medya üzerinden eğitime hazırlık ödeneği konusunda; Eğitime hazırlık ödeneğinin en az 1 maaş olmasını talep ederek şunları söyledi:

''EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ BİR MAAŞ TUTARINDA ve ayrım yapılmaksızın TÜM EĞİTİM ALIŞANLARINA ÖDENSİN! Bu ödeneği, bir milyonu aşkın öğretmene ödeyebilen @tcmeb bütçesi, geri kalan yaklaşık yüz bin çalışana da verebilecek güçtedir.''

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NEDİR?

Eğitime Hazırlık Ödeneği, her eğitim öğretim yılının başında öğretmenlere devlet imkanları ile sağlanan materyal destek ödemesidir. Öğretmenlere her yılın başında yapılan bu ödeme, öğretmenlerin sınıf içi materyaller, ders araç-gereçleri ve benzeri harcamalarında kullanılması için verilir.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR YATACAK?

2020 yılında 1210 lira, 2021 yılında 1250 tl olarak verilen eğitim ödeneği, günümüz enflasyon oranları ve kırtasiye kalemlerindeki ciddi artışlara rağmen 2022 yılında sadece 1325 tl olarak ödenecek.