Bugün, 15 Temmuz 2025 Salı
  • BIST 100

    10225,48%-1,28
  • DOLAR

    40,22% 0,12
  • EURO

    47,05% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4350,76% 0,75
  • Ç. ALTIN

    6901,12% 0,00

Tahran Yunus Emre Enstitüsü “sanal gerçeklik film atölyesi” etkinliği düzenledi

Genel 10.05.2024 01:58:25 0
Tahran Yunus Emre Enstitüsü “sanal gerçeklik film atölyesi” etkinliği düzenledi

TAHRAN (AA) - Tahran Yunus Emre Enstitüsü (YEE), İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Doktor Öğretim Görevlisi Kenan Subaşı’nın sunumuyla “Uluslararası İnteraktif Sanal Gerçeklik Film Yapımı Atölyesi” etkinliği düzenledi.

İran Genç Sinemacılar Derneğinin işbirliği ile başkent Tahran’daki “Sinema Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe İranlı genç sinema yönetmen, yapımcı, oyuncu ve izleyicileri ile Türk vatandaşları katıldı.

İzleyicilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen sunumda Subaşı, izleyicilerle sanal gerçekliğin geleceği ve sinema dünyasına olası etkilerini tartıştı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Subaşı, daha önce Uluslararası Tahran Kısa Film Festivali’ne davetli olduğunu ancak gelemediğini belirterek, bugün Tahran’da genç sinemacılarla sinema ile yeni teknolojiler arasındaki bağlantıyı konuşmaktan memnun olduğunu ifade etti.

Subaşı, yeni teknolojilerin sinemayı her döneminde etkilediğini dile getirerek, “İçinde bulunduğumuz yapay zeka ve sanal gerçeklik teknolojileri de sinemayı değiştiriyor, dönüştürüyor ve yeni bir anlatıya kavuşturuyor.” diye konuştu.

Tahran’da kısa film izleyicileri ve yönetmenleri, uzun metraj film yönetmen ve yapımcıları ile sinemanın gelecekteki versiyonu üzerine konuştuklarını aktaran Subaşı, etkinliğin oldukça etkileşimli geçtiğini vurguladı.

Subaşı, “Hem film festivalleri hem de mecraların yeni teknolojilere büründüğü bugünlerde geleneksel filmi yeni teknolojilere nasıl taşıyabilirizi Tahran’da konuşmuş olduk.” dedi.

İran’da iyi filmler çekildiğini kaydeden Subaşı, İranlı sanatçıların bir çok film festivalinde kendini filmlerle ifade ettiğini söyledi.

Tahran YEE Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir de kurum olarak, “dünyaca ünlü İranlı yönetmenlerin yetişmesine vesile olan İran Genç Sinemacılar Derneği ile birlikte” bu etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Pandemi ve pandemi sonrasında dijitalleşmenin farklı sektörlere etkisi olduğunu dile getiren Özdemir şöyle konuştu:

“Dijitalleşme sinema sektörünü de çok ciddi bir şekilde etkiledi ve dönüştürdü. Bugün İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Subaşı hocamızla yeni teknolojiler ışığında yapay zeka, medya teknolojileri iletişim teknolojileri, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin sinema sektörüne etkisini içeren sunumunu dinledik, anlamaya çalıştık."

Yorum

HAKMAR ve TATBAK’a neden kayyum atandı? Sahibinin FETÖ sözleri neler?

32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı: Yedek Adaylar İçin Kritik Uyarı

FETÖ’nün Polis Akademisi Sınavı Usulsüzlüğüne 7 İlde Operasyon: 14 Gözaltı

15 Temmuz’da İstanbul’da Hangi Yollar Kapalı? Valilik Alternatif Rotaları Açıkladı

Öğretmenlere Özel Konut Projesi Başladı: Peşinatlar ve Taksit Detayları Açıklandı

Ücretli Öğretmenler İçin Ek Ders Ücreti Güncellendi

Ek Ders ve Tazminatlar da Yükseldi: Uzman Öğretmenlerin Gelirleri Temmuz Zammıyla Birlikte Katlandı!

MEB Atama Takvimini Açıkladı: Öğretmenler Yeni Görev Yerlerine Ne Zaman Başlayacak?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resmi Tatil Mi? İşte Kamu ve Özel Sektör İçin Son Durum!

Açık Lise AÖL için önemli duyuru! AÖL 3. sınav için yani MEB duyurusu yayımlandı

“TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ” DİYE HAYKIRAN SENDİKACILARA NE OLDU?

İndirimlere Yeni Standart Geldi! Ticaret Bakanlığı'ndan Fiyat Şeffaflığı İçin Kritik Karar!

Görev Değişiminde Dikkat! Yeni Müdürler İçin Resmi İşlem Listesi Yayınlandı

Memur maaşına ek zam ve asgari ücret zammı mı geliyor? AK Parti’de Kritik Gelişme

Memur ve Emekliye Zamlı Maaş Müjdesi: Ödeme Takvimi Netleşiyor!

Okul Servisleri Ve Toplu Taşımada Yeni Dönem Başladı: Güvenlik Sistemleri Mecburi Hale Geldi

İstanbul’da Vahşet: Üniversite Öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın Cesedi Valizde Bulundu

Birinci 1. Sınıf Kayıtlarında Velilere Önemli Fatura Duyurusu

MEB' Sınav Görevlendirmesi İle Öğretmenlere 29.840 TL Ek Gelir Fırsatı

MEB Duyurdu: Kırtasiye Ödeneği Miktarı ve Ödeme Tarihi Belli Oldu!

Öğretmen-Veli İletişimine BiP Üzerinden Yeni Soluk!

Derece ve Kademe Hataları Öğretmenleri Vurdu: Temmuz Maaşlarında Eksiklik!

Öğretmenlere MEB'den Merkezî Görevlendirme Duyurusu

Meclis'ten Yoğun Mesai Kararı: 24 Temmuz'a Kadar Aralıksız Çalışacak! Gündemde Zeytinlikler ve Yeni Ekonomi Paketi!

Ek Ders Ücretleri Güncellendi: Ücretli Öğretmenler Ne Kadar Alacak?

AGS’de Olağan Dışı Karar: Geç Gelen Adaylara Sınav Hakkı Tanındı

THY'den Dev Kabin Memuru Alımı: Dört Farklı Kategoriyle Binlerce Aday Aranıyor!

Memurlara 3600 Ek Gösterge İçin Yeni Düzenleme

Ortaokul Kayıtları Başlıyor! Veliler Dikkat: MEB'den Otomatik Kayıt ve Şube Kurası Dönemi!

Temmuz zamlı memur maaşları resmen açıklandı! 2025 zamlı maaş bordrosu görüntüle

Yükleniyor

YAZARLAR