RİYAD Suudi Arabistan ve Tayland'ın, "Suudi Arabistan-Tayland Koordinasyon Konseyi"nin kurulması, yatırım teşviki, enerji, turizm ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladığı belirtildi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Tayland'a giden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ziyaretinin son gününde iki ülke tarafından ortak yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, söz konusu ziyaretin, iki ülkenin 1989 yılında kesilen diplomatik ilişkilerini yeniden başlatma kararı aldığı Ocak 2022'den bu yana kraliyet aileleri arasındaki ilk buluşma olduğuna dikkat çekildi.

Ziyaret kapsamında, Suudi Arabistan-Tayland Koordinasyon Konseyi'nin kurulması, yatırım teşviki, enerji, turizm ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandığı ifade edilen açıklamada, ayrıca, savunma sanayisi ve sınıraşan suçlarla mücadele gibi ortak ilgi alanına giren konularda iş birliğinin gündeme geldiği aktarıldı.

Suudi Arabistan 1989’da bir mücevher hırsızlığına ilişkin diplomatik ihtilafın ardından Tayland ile ilişkilerinin seviyesini düşürmüştü. Bir yıl sonra, Tayland'da bir gecede üç Suudi diplomat öldürülmüştü.