İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Suriye'nin Cerablus ve El Bab bölgelerinde güvenlik birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü DEAŞ'ın sözde maliye emirinin de aralarında yer aldığı ve eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen 18 teröristin yakalandığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığın tarafından teröristlerin yakalanması ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının takip ve koordinesinde Suriye Görev Gücü Cerablus ve El-Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca istihbari çalışmalar yapıldı.

Cerablus ve Bab bölgesinde 3 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonlarda; taban genişletme, propaganda, eleman temini ile istihbarat toplama faaliyetleri yürüten ve aynı zamanda da eylem arayışı içerisinde olduğu değerlendirilen aralarında örgütün sözde maliye emirinin de bulunduğu 13 DEAŞ'lı terörist yakalandı.

Aynı gün Münbiç bölgesinden eylem amaçlı Cerablus bölgesine gönderildiği tespit edilen 5 PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu da gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda patlamaya hazır 10 kilogram el yapımı bomba düzeneği, 4 bomba elektronik devre kartı, kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca ve 253 fişek ele geçirildi.