İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Varkavik Tepe Üs Bölgesi'nde askerlerle bayramlaşarak buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak bir görüşme sağladı. Görüşmede Erdoğan, askerlerin bayramını kutladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de 3 bin 352 rakımlı Varkavik Tepe Üs Bölgesi'nde bayramı karşılayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştü ve  asker, polis ve güvenlik korucularının Kurban Bayramı'nı kutladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı namazını Hakkari'ye bağlı sınır ilçe Yüksekova'nın Varkavik Tepe Üs Bölgesi'ndeki asker, polis ve güvenlik korucuları ile birlikte kıldı. Soylu, kılınan bayram namazı sonrası personelle tek tek bayramlaştı. Bakan Süleyman Soylu'ya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif etin, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu eşlik ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Askerlerin Bayramını Kutladı

Bakan Soylu buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Kurban Bayramı'nı kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Soylu'nun ve üs bölgesindeki personelin bayramını şu cümlelerle kutladı:
"Sizler gerçekten bu vatanı, özellikle şehitlerimizin ardından teröristlere karşı her türlü kararlılığı göstererek korumaya devam ediyorsunuz. Rabb'im sizlerden razı olsun. Rabb'im şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Sizlere şahsım, ailem, milletim adına en kalbi şükranlarımı bildiriyorum. Kurban Bayramı'nızı özellikle tebrik ediyorum. Rabb'im yar, yardımcınız olsun" dedi.