Sri Lanka’da yaşanan ekonomik krizin halkı sokaklara döktü, on binlerce protestocu, yaptıkları eylemlerde Başbakan Ranil Wickremesinghe’nin evini ateşe verdi. Sri Lanka devleti tarihin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya kaldı. Sri Lankalılar, elektrik kesintilerinin günde 13 saati gibi uzun süreleri aşmasının ardından mart ayı sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı. SriLanka Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde 9 Mayıs'ta toplanan göstericiler ile hükûmet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

SRİ LANKA'DA İKTİDAR MI DEĞİŞİYOR


Sri Lanka'da iktidarın değişmesi durumunda ülkeyi kimin ve nasıl yöneteceğihususunda birbilgi bulunmuyor. Ülkede genelinde muhalefetin artan yoğun baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa, 9 Mayıs'ta istifa etmiş, kabine ise feshedilmişti. Yaşanan şiddet olaylarının akabindeı ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükûmet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.

Srilanka'da çapında yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi ölürken en az 250 kişinin ise çeşitli yerlerinden yaralanarak bölgedeki hastanelere kaldırıldığı haberleri geliyor.