TRT'de yer alan habere göre ; 

Toplu sözleşmede yer almıştı

Kamu Vazifelilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Toplumsal Haklara Ait 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Periyot Toplu Mukavelesi’nde tıpkı 3600 ek gösterge üzere kamuda çalışan kontratlı işçinin takım sorunu de dahil olmak üzere sözleşmeliler ile ilgili bir çalışma yapılacağı ve bu çalışmanın 2022 yılı içinde tamamlanacağı bir unsur olarak yer almıştı.

Kadro hakları isteğe bağlı olacak

Kamuda yaklaşık 560 bin kontratlı işçinin takıma geçirilmesi gündemde. Kapsamlı bir düzenleme yapılacak ve bu düzenlemeyle kontratlı işçiye takım hakkı verilecek. Kamudaki kontratlı memurların memur olarak kamuya atanması isteğe bağlı olacak. alışmalar kapsamında ayrıntılar netleştikçe kamuoyu ile paylaşılacak.

Bakan Alim’den açıklama

Sözleşmeli işçinin takıma geçirilmesine ait açıklama yapan alışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım de, şunları kaydetmişti;

Kamuda sözleşmeliler sorunu var. Bunları sadeleştireceğiz, kontrat yapılması zarurî olanları statülere dönüştüreceğiz, oburlarının de takım haklarını vereceğiz.

alışmalar hızlandırıldı

Öte yandan takım düzenlemesiyle ilgili çalışmalar hızlandı. alışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde farklı bir çalışma kümesi oluşturuldu.

Sözleşmeli işçiye takım düzenlemesi için sendikaların görüşü alınacak. Daimi takım için alternatifler bedellendiriliyor. Üzerinde uzlaşılan taslak, sendikalarla da pahalandırılacak.

Ardından gözler Meclis’e çevrilecek

Meclis’in 1 Ekim’de mesaiye başlamasıyla birlikte kontratlı işçiye takım konusunun da gündeme getirilmesi bekleniyor

Geçici emekçilerin çalışma müddetlerinin 10 aydan 12 aya çıkarılması, 70 bin taşeron çalışanın takıma alınıp tayin hakkı verilmesi de ele alınan mevzular ortasında.