Sözleşmeli personele memurluk yolu dün itibariyleaçıldı. Kamudaki sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile ilgili ayrıntılar netlik kazandı. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlemenin detaylarını açıkladı. Yüz binlerce sözleşmelinin beklediği düzenlemeden yararlanamayacaklar da belli oldu.

SÖZLEŞMELİ PERSONELDEN KİMLER KADRO ALAMAYACAK

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsam dışında kalan sözleşmeli personel ile ilgili şunları kaydetti :

“Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.”

KAMUDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADRO DÜZENLEMESİNİN DETAYLARI


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şöyle ;

 “Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir.

Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.

Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.


Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır.

Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak.” ifadelerini kullandı...