İSTANBUL Cinsiyet eşitliği anlayışını kurum kültürü haline getiren Sodexo, yönetim seviyesinde kadın oranının artırılması konusundaki başarısıyla 120 Fransa merkezli şirket içinde eşitlilik ve Fırsat Eşitliği sıralamasında birinci oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sodexo Grubu, iş yaşamında cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratan çalışmalarıyla globalde önemli başarılara imza atarken, Türkiye ekibi de çalışmalarıyla global başarıları destekliyor.

Yapılan çalışmalarla birçok ödüle layık görülen Sodexo, danışmanlık firması Convictions RH tarafından, 120 Fransa merkezli şirketin eşitlilik ve Fırsat Eşitliği alanında yürüttüğü çalışmaların değerlendirildiği sıralamada birinci oldu.

Ödülü Sodexo’ya, Fransız Ulusal Meclisi'nde düzenlenen törende, Cinsiyet ve Fırsat Eşitliği Bakanı Isabelle Rome takdim etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Üst Yöneticisi (CEO) Eda Uluca Özcan, şunları kaydetti:

"İş yerinde cinsiyet dengesinin sağlanması Sodexo'nun en önemli önceliklerinden biri. Sodexo olarak iş dünyasının gündeminde olan çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık konularında somut adımlar atmaya odaklanıyoruz. Global değerlendirmeler sonucunda Sodexo’nun bu alanda taahhüdünü yerine getirdiğini görmekten ve değerli kurumlar tarafından takdir edilmesinden büyük onur duyuyoruz.

Bu başarıda şüphesiz ki, faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerin aldığı inisiyatiflerin rolü büyük. Sodexo Türkiye olarak cinsiyet ve fırsat eşitliğini tüm iş süreçlerimizin ve İK politikalarımızın temeline oturtuyoruz. Bu çalışmalarımızla ülkemizde kadın istihdamına en fazla katkı sağlayan şirketlerden biriyiz.

Bugün Sodexo Türkiye’de yöneticilerimizin yüzde 43’ü, icra kurulu üyelerimizin ise yüzde 33’ü kadınlardan oluşuyor. Bu ortalamamız ile genel Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Sodexo Grup bünyesinde ise, 2022 Ağustos itibarıyla yönetim kurulunun yüzde 60'ını, yönetim komitesinin yüzde 41'ini, üst düzey yöneticilerin yüzde 41'ini, tüm yönetimin yüzde 44'ü ve tüm çalışanların yüzde 56'sını kadınlar oluşturuyor."

Kadın çalışanlarının iş hayatındaki konumlarını güçlendirmeyi, kariyer yolculuklarını desteklemeyi ve onları cesaretlendirmeyi öncelik sıralamasında en üste koyduğunu belirten Özcan, kadınların, iş gücünün her alanında yer almasının daha istikrarlı ve daha sürdürülebilir bir büyümeyi beraberinde getireceğini aktardı.

Özcan, "Bunun bir göstergesi olarak, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) imzacısı olduk. Sodexo Global tarafından başlatılan 'SoTogether' inisiyatifi ile 2025 yılına kadar faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde ideal cinsiyet dengesini sağlamayı hedefliyor ve buna uygun politikalar geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.