Edirne'nin Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometreye, Kapıkule Sınır Kapısında ise 4 kilometreye ulaşan tır kuyrukları sebebiyle, ortalama 70-80 saat sıra beklediklerini öne süren tır şoförleri, Bulgaristan'ın sınır kapılarında yetersiz personel çalıştırmasına isyan etti.
Avrupa'nın en büyük dünyanın ise ikinci büyük kara sınır kapısı unvanını elinde bulunduran Kapıkule Sınır Kapısında tır kuyruğu 4 kilometreye ulaştı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da tır kuyruğunun ucu bucağı görünemez hal alıp 15 kilometreye ulaştı.

YILLARDIR AYNI SORUN, TIR ŞOFÖRLERİ İSYAN ETTİ
Bulgaristan'ın sınır kapılarında yetersiz personel çalıştırması sebebiyle tır kuyruklarının oluştuğu belirtilirken, günlerdir ihracat yüklerini yurt dışına götürmek için yollarda bekleyen tır şoförleri, mevcut durumun yıllardır aynı olduğunu söyledi.

"ORTALAMA 72-80 SAAT SIRA BEKLEYECEĞİZ"
Kapıkule Sınır Kapısı yolunda 26 saattir beklediğini söyleyen İstanbul'dan gelen ve Belçika'ya gidecek olan tır şoförü, Bulgaristan'a geçmek için ortalama 72-80 saat sıra bekleyeceğini ifade etti.

"10 SAATTE 2-3 KİLOMETRE GİDİYORUZ"
Tır kuyruğunda sıranın 10 saatte 2-3 kilometre ilerleyebildiğini söyleyen başka bir tır şoförü de, sıcak havada zorlandıklarını belirterek, "Klima açsak mazot yakıyor klima açmasak biz yanıyoruz" dedi.
(İHA)