Eğitim alanında örgütlü 13 sendika, Öğretmen Meslek Kanunu’nun (ÖMK) geri çekilmesi ve 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan kariyer sınavının iptali için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep etti..

Eğitim İş'ten yapılan açıklamaya göre;

Eğitim-İş olarak, 13 katılımcı sendika ile beraber; Öğretmenlik meslek kanunun geri çekilerek kapsamlı ve bütüncül yeni bir meslek kanunu hazırlanması ve 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının iptali için görüşlerimizi iletmek üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talebinde bulunduk.

Eğitim-İş, EğitimSen, Teç-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Töb-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eşit Haklar Sendikası, Eğitimde Birlik-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Engelsiz
Eğitim-Sen imzasıyla 16 Kasım arşamba günü için ortak randevu talebi, sendikaların MYK üyeleri tarafından Bakanlığa elden teslim edildi. Ayrıca yine 13 sendikanın imzasıyla, ÖMK’nın iptali için, yasanın yarattığı tahribat ve itirazlarımızı içeren dilekçemiz de yarın Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na sunulacak.