EĞİTİM GÜCÜ SEN’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILMAMA KARARI 

Eğitim Gücü Sen, öğretmenlerin itibarını zedeleyen ve okullarda çalışma barışını bozacağı düşünülen Kariyer Basamakları Sistemine yönelik aksiyon almaktan çekinmiyor. Bu kapsamda Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Yönetim Kurulu, Genel Başkan Oğuz ÖZAT Başkanlığında 5 Kasım 2022 Cumartesi günü toplandı. Sürece yönelik değerlendirmenin ardından, Eğitim Gücü Sen Yönetim Kurulutarafından, üyelerin isteğine uygun biçimde, ‘24 Kasım Öğretmenler Gününe kadar ÖMK ve Kariyer Basamakları Sınav Uygulamasında iptal veya herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde Öğretmenler Günü faaliyetleri çerçevesinde yapılan resmi ve gayri resmî hiçbir etkinliğe katılmama ve 24 Kasım günü CİMER üzerinden protesto mesajı etkinliği yapma’ kararı alındı.

Eğitim Gücü Sen, hukuki süreçlerin yanı sıra basın açıklamaları ile sürecin başından itibaren sahanın yanında olduklarını her fırsatta dile getiriyor. Sınava girmeyi ve sınav gözetmenliği almayı boykot eden tek sendika durumundaki Eğitim Gücü Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sistemine karşı 02 Kasım 2022 arşamba günü kurumda bulunarak iş bıraktı. Eğitim Gücü Sen üyeleri, talepleri doğrultusunda sendika yönetim kurulunun aldığı kararla; sınav iptal edilmediği taktirde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmayacak. 

Ayrıca sendika 24 Kasım’da ÖMK ve Kariyer Basamakları Sınavına karşı ilan tüm öğretmenlerin CİMER ‘e göndereceği ortak protesto metni de yayımladı. 

“Öğretmenler arası ayrıştırmaya neden olan, ücret eşitsizliğinin ortaya çıkaran, öğretmenlere açlık sınırında maaş verip fazla ücret vereceğiz diyerek sınava maruz bıraktığınız için öğretmenler günümün kutlanmamasını talep ediyor ve hiçbir resmi ya da gayri resmî kutlamaya katılmıyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızdan öğretmenlere artık gerekli değerin ve hak ettikleri maaşların verilmesi talep ediyorum.”