Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 2023 vizyonu kapsamında yürütmeye başladığı “Mesleğim Hayatım” projesi; Meslekî ve Teknik Eğitim Sosyal ve Ekonomik Sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu M.T.A.L. ‘ de “Mesleğim Hayatım” projesi kapsamında karne öncesi Okulun Adalet Öğretmenleri nezdinde, 17.01.2022 Pazartesi  ve 20.01.2022 Perşembe günlerinde 2 grup halinde 10 ve 11.sınıf öğrenci grubu ile Ankara Sincan Batı Adliyesine ziyaret gerçekleştirildi.

Okulun Adalet Öğretmenleri Aygül SÖYLEMEZ ve Nazmiye ESKİ nezaretinde, 10. Ve 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan  bir grup öğrenciyi ilk olarak 17.01.2022 Pazartesi ve akabinde de 20.01.2022  Perşembe günü ilk yarı dönemi Karne öncesinde, Ankara Sincan Batı Adliyesine mesleki tecrübelerine zemin hazırlamak ve mesleği yerinde görüp, bilgi sahibi olabilmeleri adına ziyaret gerçekleştirildi.  Ekip ilk olarak, Ankara Sincan Batı Adliyesi Ön Bürolarını tek tek ziyaret etti ve Ceza Ön büro Yazı İşleri Müdürü, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin akabininde  öğrenciler, tek tek katları ve duruşma salonlarını gezdi. Sonrasında öğrenci kafilesi, görüşe açık duruşmaya katıldı. Duruşma sonrası öğrenciler, sorgu odalarını ziyaret ettiler ve Pedagog nezaretinde,  sorgulama işlemlerinin nasıl olduğuna dair öğrencilere bilgi verildi ve öğrencilerin sorularına yanıt verildi. Akabinde, Batı Adliyesi Savcısı ile karşı karşıya gelen öğrenciler, savcıların bilgilendirmesini dinledi. Öğrenciler birebir Savcılara sorular yönelterek Adalet bölümü, Savcılık ve Hakim Meslekleri hakkında bilgi sahibi oldular. Sohbet sonrası öğrenciler, Savcı Zabıt Katipleri odasını ziyaret ettiler ve Zabıt Katiplerinin bilgilendirmelerini dinlediler. Zabıt Katipleri, Mesleğe nasıl yönelebilecekleri ile yine Zabıt Katipliği, Mübaşirlik Meslekleri hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulundu. Yine öğrenciler, gerçek bir duruşma nasıl olur? İzlenimini edinmek adına, görüşmeye açık duruşmaya katılarak, meslekler(Savcı, Hakim, Zabıt Katibi, Mübaşir) hakkında yerinde bir incelemede bulundu.
 
“Mesleğim Hayatım” Projesi kapsam olarak daha çok, öğrencilerin ileride olmak istedikleri meslekleri yerinde görerek öğrenmeyi de kapsadığından, Ziyarette bulunan 2 öğrenci kafilesinden 10. Sınıf öğrencisi Atilla Yılmazezioglu  “ ok etkileyici bir gün geçirdim. Adliyede bulunmak çok heyecan verici. Mesleklerle ilgili burada, yerinde bilgi edindik sonra Duruşma salonuna geçtik. Elim- ayağım titredi doğrusu. Mahkeme salonunda bulunmak, Hakim- Savcı Kıyafetleri vs…  burası çok inanılmaz heyecan verici..Mübaşir ile sohbet etmek, Zabıt Katibi ve Savcıların bilgilendirmeleri ile yapmak istediğim mesleği belirlemede artık daha da emin oldum diyebilirim. Adliyeyi gezip gördükten sonra ve bugünkü bilgilendirmelerden sonra artık hangi bölümü istediğimi ve ne olmak istediğimi biliyorum. Ben, Savcı olacağım. İyi ki “ Mesleğim Hayatım “ projesi var” dedi.