DÜZCE Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), 120 çalışan ve 58 araçla aralıksız sürdürülen çalışmalar sonunda deprem sonrası elektriksiz kalan Düzce'nin tamamına enerji ulaştırdı.

SEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, kentte meydana gelen deprem sonrası ekiplerin tam kadro sahada görev aldığı kaydedildi.

Olası tüm zor durumlara karşı seferber olan SEDAŞ ekiplerinin, enerji sürekliliği için ara vermeden çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Deprem sonrası Düzce ve ilçelerinde teyakkuzda olan saha ekiplerinin tüm bölgenin enerjilendirilmesini sağladığı aktarılan açıklamada, "Depremin ardından Bolu, Kocaeli ve Sakarya bölgelerinden konuşlandırılan destek ekipleriyle Düzce bölgesinde çalışmalara başlayan saha ekiplerine, SEDAŞ üst yönetim ekibi de eşlik etti. Toplamda 120 çalışan ve 58 aracın aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonunda Düzce ve ilçelerinin tamamına enerji verilmesi sağlandı." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, hasar gören şebekenin bakım-onarım ve enerjilendirilmesi sırasında teknolojik ekipmanlar ve güçlü araç filosundan yararlanıldığı da kaydedildi.