Şarkıcı Gülşen bir süre önce sarf ettiği cümlelerden dolayı bir anda Türkiye'nin gündemine geldi. İmam Hatiplilerle ilgili hakaret içerdiği iddia edilen cümleler nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ak Parti, Numan Kurtulmuş ve çeşitli kurumlar peş peşe açıklamalar yaptı.

Gülşen hakkında Milli Eğitim bakanlığı suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma ile şarkıcı Gülşen için gözaltı kararı verildi.

İşte ünlü şarkıcı Gülşen'in 4 ay önce söylediği iddia edilen o sözler ve olayla ilgili son dakika gelişmelerinin detayları:

Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.
Öte yandan Şarkıcı Gülşen Bayraktar olakoğlu hakkında, Milli Eğitim bakanlığı MEB suç duyurusunda bulundu. Gülşen'in imam hatiplerle ilgili sözlerine AK Parti'den peş peşe tepki geldi.


MEB şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı.

MEB'den yapılan basın açıklamasında; "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır." denildi.

GÜLŞEN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  Gülşen'in sahnede İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. Madde kapsamında resen soruşturma başlatılmıştı. Savcılığın yapıtığı açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtilmişti.

SİYASİLERDEN GÜLŞEN'E PEŞ PEŞE TEPKİLER

Şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözlerineAk Parti ve bakanlıklardan peş peşe tepkiler geldi. 

"NEFRET ZİHNİYETİ ASLA ZEMİN BULAMAZ"

Adalet ve kalkınma Partisi Sözcüsü elik, şarkıcı Gülşen'in sahnede kullandığı, imam hatiplilere yönelik sözlerine Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Ömer elik'in açıklaması şöyle: 

Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.
Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır...

BİR TEPKİ DE NUMAN KURTULMUŞ'TAN

Şarkıcı Gülşen'e bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden Gülşen'in açıklaması ile ilgili açıklama yapan Kurtulmuş şu ifadelere yer verdi; 

Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: SAYGISIZLIK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da şarkıcı Gülşen'in sözlerine şu cümlelerler tepki gösterdi. 

"Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur. İmam Hatip Liselerine ve İmam Hatiplilere karşı iftira, kin,nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellelikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağdışı zihniyeti şiddetle kınıyorum." 

GÜLŞEN OLAYINDA DETAYLARI CNN TÜRK MUHABİRİ PAYLAŞTI

CNN Türk muhabiri Ceylan Sever de, şarkıcı Gülşen'e başlatılan soruşturma ile ilgili gelişmelerin detaylarını paylaşmıştı. Sever'in konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle;

Yaklaşık dört ay önce sarf edilmiş sözler. Dün akşam saatlerinde sosyal medyada şarkıcı Gülşen'in Nisan ayında sahne aldığı bir mekanda imam hatiplilere yönelik sözlerin olduğu bir video yayınlandı. Videoda Gülşen'in sözlerinin ardından izleyicileri de kendisini alkışlıyor. Bu videonun üzerine çok büyük tepkiler geldi. Gülşen sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında jet soruşturma açtı. Savcılık emniyete yazdığı talimat yazısında şarkıcı Gülşen'in savcılığa mevcutlu bir şekilde getirilmesini istedi. Gülşen, çağrı usulü savcılığa gelmeyecek. Polis eşliğinde, bulunduğu yerden alınacak. Emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından savcılığa sevk edilecek. Bunun da bugün içerisinde gerçekleşmesini bekliyoruz.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN GÜLŞEN AIKLAMASI: KABUL EDİLEMEZ

Yaşananlar üzerine bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi:

En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum.

GÜLŞEN İMAMHATİPLİLERLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ

Gülşen BİR konserinde “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadelerini kullandığı video sosyal medyada hızla yayılmış ve büyük tepki toplamıştı.