Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Kemerköy Termik Santrali'ne sıçrayan alevler sabaha doğru etkisini yitirdi.
Muğla Milas'ta yangın 6'ncı gününde etkisini yoğun bir şekilde sürdürürken, dün gece Kemerköy Termik Santrali'i de yanmaya başladı. Termik santrale alevlerin sıçramasını engellemek maksadıyla çevresinde açılan hendeklerden de sıçrayan alevler yaklaşık 10 saat  termik santralde etkili oldu. Gece boyunca etkili olan yangın santralde sabaha kadar sürdü. Santraldeki yanıcı ve patlayıcı maddelerin ve çalışanların güvenilk amaçlı tahliye edilmesi ve çevresini boşaltılması daha büyük facianın yaşanmasının önüne geçti. Gelen bilgilere göre santralde etkili olan yangın sabah saatlerinde etkisini kaybetti. 

GÜVENLİK TEDBİRLERİ KAPSAMINDA GEİŞE İZİN VERİLMİYOR
Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden orman yangınının Kemerköy Termik Santrali'nde etkili olmasından dolayı, santral bölgesinde geniş güvenlik önlemi alındı. Güvenliği sağlamak amacıyla Ören Mahallesi'nde bulunan termik santrale giden yol, polis ve jandarma ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. İçişleri Bakanlığınca verilen talimat doğrultusunda, güvenlik tedbirleri kapsamında bölgeye araç geçişine izin verilmediği öğrenildi.