Şanlıurfa İlim Sanat Merkezinde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı söyleşide Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yeni eğitim-öğretim modelini anlattı.

MEB Şube Müdürlüğünde Geçen Süreler Öğretmenlikte Geçmiş Sayılmalı MEB Şube Müdürlüğünde Geçen Süreler Öğretmenlikte Geçmiş Sayılmalı

ZAMANA VE İHTİYACA GÖRE YENİLEMELER YAPILDI

Tarihsel süreç içerisinde Türkiye’nin eğitim modelindeki değişimleri aktaran Sultanoğlu, “Zamana göre ihtiyaca göre yenilemeler yapılmış. Dünyadaki ve ülkemizdeki yenilikler çerçevesinde düzenlemeler hayata geçirilmiş. Alanında uzman ekipler yeni maarif modeli için çalıştı. Ve ortaya böyle bir model ortaya kondu” dedi.

YENİ MODELİN TEMEL YAKLAŞIMLARI

Yeni modelin temel yaklaşımlarını aktaran Sultanoğlu, “Hayatın toplumsal açıdan herkes için daha güvenli ve müreffeh kılınması modelin temel yaklaşımlarından birisi.Bütün ideolojilerin üzerinde öğrenciler huzurlu aile ve toplum, vatan şuuru ve değerler eğitimi ile beslenecektir. Yeni maarif modeli, öğrencilerin inanç, kimlik ya da sosyoekonomik durumları nedeniyle dezavantajlı olmadığı bir öğrenci süreci tasarlamaktadır. Eğitim anlayışımızın somut tezahürleri olan öğretim programları, insanın bütün yönleriyle gelişimini esas almaktadır” şeklinde konuştu.

KÖKLERDEN GELECEĞE

Asım Sultanoğlu, köklerden Geleceğe mottosuyla insanı, ahlâkı ve fazileti merkeze alan Türkiye Maarif Modelinde akl-ı selim, kalb-i selim, zevk-i selim nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz dedi,

ŞANLIURFA’DA EĞİTİM YATIRIMLARI

Sultanoğlu; Şanlıurfa, öğrenci sayısı olarak birçok ilden daha büyük bir nüfusa sahiptir. Geldiğimiz günden beri yeni okulların inşaatını bir yıl gibi kısa bir sürede bitirdiklerini ve eğitim öğretime yetiştirdiklerini belirtti. Sultanoğlu, ayrıca mevsimlik tarım işçisi öğrenci ve ailelerine yönelik te çalışmaları olduğunu ve çözüm odaklı çalıştıklarını ifade etti.

Şanlıurfa İlim Sanat Merkezinde düzenlenen programa eğitimci, akademisyen, öğrenci ve sivil toplum kuruluşları yoğun ilgi gösterdi.