Alınan son dakika bilgisine göre Sağlık Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı ile birlikte 20’ye yakın Daire Başkanı görevden alındı. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde çok sayıda görevden alma olayı yaşanıyor.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde uzun zamandır Daire Başkanı olarak görev yapan 20’ye yakın kişi ani bir kararla görevden alındı.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Aziz Alper Biten’in görevden alınması büyük şaşkınlık yaratırken uzun yıllardır Sözleşmeli İl Yöneticileri ve Sağlık Tesisleri Yöneticileri Dairelerinin Başkanı olan Ertan Yılmaz’ın görevden alındığı öğrenildi.

Diğer Sağlık Personeli Daire Başkanı Bekir Yiğit, Stratejik Personel Daire Başkanı Fuat alışkan’da görevden alınanlar arasında.

Ertan Yılmaz, Fuat alışkan ve Bekir Yiğit’in yanı sıra Kadro ve Terfi Daire Başkanı Zabit Melikoğulları’da görevden alınan diğer isim oldu.

Muammer Satılmış, Remzi Buzgan’ın Daire Başkanlığı görevi sonlandırıldı.saglikpersonelihaber.net

Bakanlıkta bu görevden almalar yaşanırken Ufuk Eskier ve Sedat Şahin gibi isimlerin de daire başkanı oldukları öğrenildi.

Görevden alınan isimler arasında olan Zabit Melikoğulları ile Olgun Durmuşoğlu’nun Daire Başkanlığı’ndan Sağlık Sağlık Uzmanı olarak atamaları KYS’ye düşmüş durumda.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yanında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile beraber daire başkanı görevden almalarında yaklaşık 20 Daire Başkanının görevden alındığı ve ilgili kararların KYS sistemine düştüğü öğrenilirken, görevden almaların devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.
guneydoguguncel.com