Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beyaz Reform kapsamında yeni sistemin detaylarını hesabından paylaştı. Ödül ve teşvike dayalı sistemin ayrıntıları netlik kazanmaya başladı. Bakan Koca, mesai sonrası isteğe bağlı hasta kabulün başladığını açıkladı..

MESAİ SONRASI İSTEĞE BAĞLI HASTA KABUL BAŞLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Beyaz Reform`a ilişkin açıklamada bulundu. "Kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz" dedi. Yeni uygulamayla hekimler hastalarıyla yeterince ilgilenebilecek. Böylece hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda verebilecek.

RANDEVULAR ARASINDA EN AZ 10 DAKİKA
Bir başka yeni uygulama da Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) ilişkin Bakan Koca, hekim randevularının arasında en az 10 dakika olmasının zorunlu kılındığını açıkladı.
Bakan Koca, "Sistem 10 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir" diye konuştu..

HASTANELERDE YEDEK RANDEVU SİSTEMİ AILACAK,GELMEYECEĞİNİZ RANDEVUYU İPTAL EDİN

Bakan Koca, MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30`unun randevusuna gelmediğini belirterek, "Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin" çağrısında bulundu.
Doktorların, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları adına hastanelerin yedek randevu sistemi açmasına da izin verildi.

Bakan Koca, mevcut sorunların, reformun yerleşmesi ve yeni tedbirlerle çözüleceğini vurgulayarak, "Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli" ifadelerinde buundu..