Sağlık personeline döner sermaye ek ödemesi yönetmeliği (yönetmelik tam metni için tıklayınız) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden gecenin geç saatlerinde yayınladığı mesajında şunları yazdı:

 "Yönetmelik dili hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme, her ayın 15’inde yapılacak. Hayırlı olsun."


Sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik önemli düzenlemeleri içeren "Ek Ödeme Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter'den paylaşımlarda bulundu. Yönetmelik dilinin herkes için açık olmayabileceğini belirten Koca,

"Günlük hayata tercüme, her ayın 15'inde yapılacak. Hayırlı olsun." dedi.

Yeni yönetmeliğin sağlık çalışanlarının beklentilerini büyük oranda karşılayacağının altını çizen Bakan Koca,

"Bir gün bir yönetmelik okuduk. Türkiye’de doktor olmanın anlamı değişti. İleride böyle denecek." ifadelerini kullandı.

Dr. Fahrettin Koca
@drfahrettinkoca
Takip et
Sağlık Personeline Döner Sermaye Ek Ödemesi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı. “Yönetmelik dili” hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme her ayın 15’inde yapılacak. Hayırlı olsun.
ÖÖ 3:17 · 12 Ağu 2022

"Yeni bir yönetmelik hazırladık. Adaleti temin etmeye, emeğe karşılığını vermeye odaklandık. Taslak ilgili kurumların görüşlerine açıldı. Yakında yayınlanarak 15 Ağustos'ta devreye girecek. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti ile sorunlar daha kolay çözülecek." yanıtını vermişti.

Koca, sosyal medya hesabından daha önce de "Sağlıkta çözülemeyecek sorunumuz yok. areleri ya uygulamaya konuldu veya konulmak üzeredir. Sağlık çalışanlarımız son 2,5 yılın ağır şartlarında yıprandı. Yapılan iyileştirmeler 15 Ağustos'ta herkes için gözle görülür hale gelecek. Sizler için de üstümüze düşeni hızla yapıyoruz." paylaşımını yapmıştı.