ABD'li ünlü ekonomist ve çevreci Jeremy Rifkin'in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu açıklandı. Ancak Rifkin'in CHP ile anlaştığı yönünde henüz resmi açıklama yapılmadı. Dünyanın en büyük ekonomilerine danışmanlık görevlerinde bulunan ve in, Almanya ve Avrupa Birliği gibi önemli ekonomilerin danışmanlığını yapan Rifkin'in özgeçmişi şöyle:
Bilimsel ve teknolojik değişimlerin ekonomi, işgücü, toplum ve çevre üzerindeki etkileri ile ilgili olarak 20'den fazla kitap yazan Rifkin'in kaleme aldığı eserler dünya genelinde 35'dile çevrildi ve genellikle en çok satanlar listesinde yer aldı. 

Rifkin yazılarında "ilerleme çağından" sonra "dayanıklılık çağına" geçilmesini öneriyor ve  yeşil enerjinin önemine vurgu yapıyor.

Jeremy Rifkin, dünyanın önde gelen yenilenebilir enerji şirketleri, elektrik iletim şirketleri, inşaat şirketleri, mimarlık firmaları, bilişim ve elektronik şirketleri ile taşımacılık ve lojistik şirketlerinden oluşan "TIR Consulting" isimli danışmanlık şirketinin başkanlığını da yürütüyor. 

Bizzat kendisinin oluşturduğu küresel ekonomik kalkınma ekibi, Collaborative Commons ve Third Industrial Revolution (Üçüncü Sanayi Devrimi) için IoT (Nesnelerin İnterneti / fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağı) altyapısını da geliştirmek için şehirler, bölgeler ve ulusal hükümetler ile birlikte çalışıyor. 

Aynı anda ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Bethesda kenti merkezli Ekonomik Eğilimler Vakfı'nın (FOET) kurucu başkanı. 

Adı anılan Vakıf küresel ekonomiye dahil olan yeni teknolojilerin ekonomik, çevresel, sosyo kültürel etkilerini inceliyor. 
Jeremy Rifken son 10 yıldır Avrupa Birliği'ne ekonomi, iklim değişikliği ve enerji güvenliği alanlarında danışmanlık hizmeti veriyor. 

Ayrıca Avrupa Birliği AB Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve birçok AB ve Asya ülkesinin devlet başkanına danışmanlık yapıyor. 

Avrupa Birliği'nin (Akıllı Avrupa olarak adlandırılan) küresel ekonomik kriz, enerji güvenliği ve iklim değişikliği üçlü sorununu ele alan Üçüncü Sanayi Devrimi uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planının baş mimarı olarak da biliniyor. 

1945 doğumlu olan Jeremy Rifkin, daha önce medyaya verdiği bir mülakatta, Üçüncü Sanayi Devrimi'nden bahsetmiş ve bunu 5 başlık altında topladığını söylemişti.
 "Şu anda fosil yakıtları kullanarak inşaa ettiğimiz 200 yıllık bir sanayi devriminin faturasını ödüyoruz." diyen Rifkin, AB açısından bu beş başlığı şu şekilde sıralamıştı:

  • İlk temel ayak Avrupa Birliği’nin 2020’ye kadar ihtiyacının yüzde 20’sini yenilenebilir enerjiden karşılaması
  • İkinci ayak ekonominin yeniden canlandırılması 
  • Üçüncü ayak enerjiyi depolamak
  • Dördüncü ayak internet devrimi ile enerji devriminin kesiştiği nokta. İnternet sayesinde bir ağ kurarak enerjinin dağıtılması sağlanacak
  • Beşinci ve son ayak ise ulaştırma

Rifkin, 1995 yılından bu yana Pennsylvania Üniversitesi Wharton School Yönetici Eğitim Programı'nda kürsüsü bulunuyor.

Okul, CEO'lar ile üst düzey yöneticilere ticari faaliyetlerini sürdürülebilir ekonomilere dönüştürme konusunda eğitim veriyor.