Halkın Kurtuluş Partis HKP'nin avukatları AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın Doktora yapmak üzere gönderildiği Amerika Birleşik Devletleri ABD’deki eğitim sürecinde eğitim masraflarının AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından karşılanması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?
Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın, Amerike Birleşik Devletleri'nde siyaset bilim eğitimi almak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden para aldığı müfettiş raporuyla ortaya çıktı. O dönemin İstanbul Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız’ın Howard Üniversitesi’ne sponsorluk mektubu yazdığı ve bir haftalık personelin ‘başarılı’ olduğuna dair övgüler kaleme aldığı belirtildi. Bununla birlikte raporda Kan’a 2013 yılına kadar toplamda yaklaşık 155 bin dolar ve 59 bin lira para verildiği de ifade edilmişti.

SU DUYURUSU
HKP'nin avukatları, AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Dönemin İBB Genel Sekreteri ve Yardımcıları, İstanbul Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız, İstanbul Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Suç duyurusuna konu olan işleme imza İBB çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları kişilerin, “Nüfuz Ticareti”, “İrtikâp”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.