Maaş promosyonları çalışanların en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Yapılan yeni maaş promosyon anlaşmalarında imza atılar ücretler dudak uçuklatır seviyelere ulaştı. Bankaların son dönemde elde ettikleri yüksak kar nedeni ile müşteri çekme yarışına girişmeleri, çalışanlara ödenen promosyon ücretlerinde de her gün yeni rekorlara imza atılmasına neden oluyor.
Öte yandan, daha önce yapılan maaş promosyonu anlaşmaları ise her geçen gün değerini yitiriyor. Özellikle emekli maaşlarında yaşanan rekabete memurlar ve diğer kurumlar ile yapılan promosyon anlaşmaları da katıldı.

REKOR MAAŞ PROMOSYONU ANLAŞMASI

İmzalanan rekor promosyon anlaşması artık mevcut promosyon anlaşmalarının da hükümsüz hale getiriyor. İşte yeni anlaşma ile imza atılan banka maaş promosyon ücreti ile iptal edildikten sonra yükseltilen maaş promosyon ücreti ile ilgili haberlerin detayları:
Emeklilere yönelik banka promosyonlarında rakam 8 bin liraya dayandı. Bir çok banka 7500 TL verme kararı aldı. Bir yakınını getirme kampanyasıyla birlikte emekliye ödenecek promosyon ücreti 8 bin TL'nin üzerine çıktı. Ancak Halkbank promosyon ücretiyle ilgili, bir kamu kurumuyla anlaşma yaptı ve çalışanlara tek seferde 34 bin 300 TL verme kararı alarak promosyon ödemesinde rekor kırdı.

Türkiye’nin gündemine yerleşen emekli promosyon tartışması sürerken, emekliye en düşük rakamı veren Halk Bankası, bir kamu kurum maaş promosyonu ihalesinde rekor kırdı. Banka 34 bin 300 lira promosyon ile Türkiye’de bugüne kadar verilen en yüksek rakamı ödeyecek. 
Gaziantep Üniversitesi’de çalışan yaklaşık 5291 sağlık personeline tek seferde ödenecek olan 34.300 liralık maaş promosyon ihalesi yapıldı. İhale sonucuna göre Halk Bankası 34.300 TL, 15 Eylül 2022 tarihindde tek seferde sağlık çalışanlarının hesaplarına aktaracak.  Öte yandan Türkiye’de maaş promosyonunda rekor kıran Halk Bankası, halen emeklilere 3 yıllığına 750 lira veriyor. Özel bankaların 7.500 lira verdiği maaş promosyonunu arttırıp arttırmayacağı konusunda belirsizlik sürüyor.
Kamu bankaları arasında bulunan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şu anda 750 TL promosyon ödemesi yapıyor ve bu rakam 8 bin liraya kadar promosyon ödemesi yapan özel bankaların çok fazla gerisinde kaldı. Kamu bankalarının da bu rekabete girmesiyle yarış daha da hız kazanacak.