Milli Eğitim'de 3 merkez ilçe birleşerek promosyon ihalesine çıkılacak.
Maaş promosyonu anlaşmalarına ilişkin önemli bir karar daha alındı. Bu kararla çalışanlar daha fazla ücret alacak. İşte alınan karar ve maaş promosyonu ile ilgili yeni gelişmelerin detayları:
Maaş promosyonu ücretlerinin artırılması ve ihaleden yüksek teklif çıkması için birleşik yöntem kullanılmasına yönelik karar, promosyon sözleşmeleri için yeni ve etkili yöntem olarak görüldü.
Son günlerde kamuoyunu meşgul eden promosyon ihaleleri ile ilgili Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Uca bir açıklama yaptı. Van ilinde süreci bitmek üzere olan ihalelerin yakın zamanda yenileneceğini ifade eden Uca:

3 İLE BİRLEŞEREK PROMOSYON İHALESİNE GİRECEK

"Ilk olarak merkez ilçeler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve şimdiye kadar hiç ihale süreci geçirmeyen Bahçesaray ilçemizin ihale süreçlerini ve buna bağlı olarak ihale bitim tarihlerini gözden geçirdiğini belirtti. Uca sözlerine şöyle devam etti: Birbirine yakın süreçte bitecek olan ihalelerin birlikte yapılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve ilgili ilçe milli eğitim müdürlüklerimize başvuruda bulunduk. Yapılan görüşmeler sonucunda eğitim çalışanlarımızın hak ettiği miktarın elde edilmesi için yukarıda bahsettiğimiz ipekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerimiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ihale süreçleri gelmiş diğer ilçelerimizi de dahil etmek üzere tek ihale yapılması konusunda taleplerimizi ilettik. Bu durumda 3 merkez ilçemizin, il milli eğitim müdürlüğü ile ihale süreci gelmiş ilçelerimizin promosyon ihalelerinin birleştirilerek yaklaşık 12.000 personel için masaya oturulmuş olacak. Bu masada Bütün banka temsilcileri davet edilerek ihaleye katılımlarını sağlamak için kurumlarımız dışında bizler de üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz İnşaallah. Sözleşme metninde ileriki zamanlarda meydana gelebilecek küçük ya da büyük ekonomik dalgalanmalarda eğitim çalışanlarımızın bundan etkilenmemesi için gerekli maddelerin eklenmesi için ilçe müdürlüklerimiz ve kurumlarımızla gerekli görüşmeler mutlaka yapılacaktır. Eğitim Bir Sen Van şubesi olarak gücümüzü eğitim çalışanlarımızdan aldığımızın bilinciyle onların menfaatleri doğrultusunda hareket edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu kapsamda şeffaf bir ortam oluşturmak, masaya daha güçlü oturmak ve daha iyi bir sonuç almak için yetkili sendika olarak diğer sendikalarımızı da ihale sürecine davet edeceğimizi de belirtmek istiyorum. Her zaman her yerde eğitim çalışanlarının haklarını korumak birinci görevimizdir." ifadesini kullandı.

PROMOSYON İİN İHALEYE EKİM AYINDA IKILACAK

Van ilinde ihale süreçleri birbirine yakın zamanda bitecek olan üç merkez ilçe İpekyolu, Tuşba ve Edremit ve bunun yanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü birleşerek Ekim ayı başında toplam 12 bin personelle ihaleye çıkılacak. İhale sürecinin Ekim sonu Kasım başı itibariyle bitmesi planlanıyor. Ocak ayı içerisinde 3 yıllığına peşin olarak alınması kararlaştırılan promosyon ücretinin ise, yapılacak anlaşma ile mutlak suretle olası kayıpların önüne geçilmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra belli bir ücrete şark konularak bu ücretin altında teklif veren bankalar ihaleye alınmayacak. İhaleye daha güçlü girmek için diğer sendikalar da davet edilecek. 3 merkez ilçeyi birleştirerek daha fazla personelle ihaleye girilerek yüksek miktarda promosyon ücreti alınması planlanıyor. Bir ilke imza atan Van İlinde ihale sonucunun ne olacağı önümüzdeki günlerde netliğe kavuşacak.