Maaş promosyonlarının yetersiz kalması, anlaşmaların güncellenmesi taleplerini ve hatta iptalleri zorunlu hale getiriyor. Yapılan maaş promosyonu sözleşmeleri, üzerinden birkaç ay geçmeden yeni sözleşmeler karşısında küçük rakamlar olarak kalıyor. Örneğin; Kocaeli'nin Derince ilçesinde Haziran ayında yapılan sözleşme ile öğretmenlere 10.800 TL ödenmiş ve bu miktar rekor olarak sitemizde haber yapılmıştı. Ancak sözleşmenin üzerinden henüz 2 ay geçmişken promosyonlar aniden 20 bin bandının üzerine çıktı ve rekor anlaşma bile kısa sürede etkisini kaybetti.

Benzer durumlar tüm anlaşmalar için geçerli oldu ve özellikle geçen yıl ve önceki yıl yapılan sözleşmeler ile imza atılan rakamlar artık çok etkisiz hale geldi. Bu durum da çalışanların promosyon güncellemesi ve iptalleri taleplerine neden oldu.

Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü, promosyon sözleşmesini feshetti

Bu kapsamda harekete geçen Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin ve müdürlük personelinin promosyon sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Şırnak ili ve Silopi ilçesi için önceki ihalenin iptal edildiği yeni ihaleye girileceği belirtildi.
Silopi Eğitim Bir Sen Başkanı sosyal medya üzerinden açıklama yaptı:

''İl ve ilçe mem personeli olarak görev yapan arkadaşlarımızın dikkatine, bankalarla olan görüşmeler bu hafta itibarıyla tamamlandı ,il geneli kurulan komisyon önümüzdeki hafta fesih sürecini başlatıp hızlı bir şekilde yeniden promosyon ihalesi sürecini başlatacaktır.''