Maaşlılara ödenen banka promosyonu sözleşmeleri ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. ok sayıda kurum mevcut sözleşmelerin iptali için girişimde bulunurken, maaş promosyonu ödemelerinde yeni sözleşme maddelerinin eklenmesine yol açacak. Yeni sözleşmelerde yeni kuralların konularak mağduriyetlerin önüne geçilmesi gündeme geldi. KDK tarafından açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve haberin detayları:
KDK'den maaş promosyonlarına ilişkin olarak yapılan açıklamaya göre bir çalışan, 2021'de Sosyal Güvenlik Kurumu ve çok sayıda kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, yaşanan enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi için KDK'ye başvurdu.
Konuya ilişkin başvuruda, banka ile yapılan maaş promosyonu protokolünde, 111 TL'nin  aylık bedel olarak belirlendiği, bu ücretlerin 3 yıllık karşılığı olan yaklaşık 4 bin liranın da çalışanlara peşin ödendiği belirtildi.
Bankalarla maaş promosyonu için sözleşmenin imzalanmasının ardından dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler sonucu enflasyon oranlarında artış yaşandığı ifade edilen başvuruda, banka promosyon tutarında da enflasyonda yaşanan artışa göre artış yapılması, çıkacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplamaya göre tek seferde çalışanların hesabına yatırılması istendi.
Bununla birlikte banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yaptığı başvurunun daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygun bulunmadığı belirtilen başvuruda, promosyon sözleşmelerinin bankalarca revize edilmemesi durumunda  tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği savunuldu.
KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yapacak ve promosyon sözleşmeleri içinilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.