Gaziantep'te, 22 Aralık 2021 arşamba günü, ikamet ettikleri sitenin bahçesinde tasmasız bir şekilde gezdirilen pitbull cinsi 2 köpeğin saldırması sonrasinda ağır bir şekilde yaralanan Asiye Ateş'e, köpeklerin saldırısından kurtarılmasının ardından sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´nde pazar günü 4 saatlik operasyonla doku nakli yapıldı.

ASİYE'NİN SAĞLIK DURUMU STABİL
Alınan habere göre, sırtından ve bacağından alınan dokuların yüzüne nakledildiği minik Asiye´nin tedavisi, yoğun bakım servisinde devam ediyor. Serviste uyutulan Asiye´nin sağlık durumunun ise stabil olduğu kaydedildi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray ete, saldırıda ağır yaralanan minik Asiye´nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. ete, 
"Hastamızın genel durumu iyi. Hayati bulguları stabil. Bugün öğleden sonra uyandırılması planlanıyor. Stabil seyretmesi durumunda yarın yoğun bakım ünitesinden servis takibine alınacaktır" dedi.
Tedsavinin sürdüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinin önünden ayrılmayan anne Zeynep ve baba Hüseyin Ateş ise kızlarının bir an önce sağlığına kavuşmasını bekliyor.


MİNİK ASİYE UYANMAYA BAŞLADI, TEPKİ VERİYOR
Sabah saatlerinde yoğun bakımda tedavi altında olan minik Asiye Ateş'i muayene eden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da, her şeyin yolunda göründüğünü söyledi. Asiye Ateş'in yavaş yavaş uyandırılmaya başlandığı ve kendisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarına tepki vermeye başladığı bildirildi. Minik Asiye'nin sağlık çalışanlarına mırıldanarak bir şeyler söylediği, bir hemşirenin de elini sıktığı belirtildi.
Pitbull saldırısı mağduru Asiye'nin sağlık durumunu yakından takip eden ocuk Enfeksiyon Hastalıklarından Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, 
"Asiye buraya geldiğinde yüksek enfeksiyonu vardı. Yoğun tedavi uyguladık ve ameliyata hazır hale getirdik. Asiye yavaş yavaş uyanmaya başlıyor. Şu an enfeksiyonu kontrol altında. Önümüzdeki saatlerde Asiye'nin tamamen uyanmasını ve normal odaya alınmasını bekliyoruz" dedi.