Pençe Kilit operasyonu bölgesinde görev yapan askerlerin bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Astsubay Kıdemli avuş Gökhan Ağıl, Piyade Uzman avuşlar Harun Yıldırım ve Savaş Borlu şehit oldu, 3 asker yaralandı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandı bildirildi.

MSB “BÖLGEDE OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR”

MSB’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

* “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman avuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman avuş Savaş Borlu şehit olmuştur. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.
* Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde Arama Tarama faaliyeti esnasında BTÖ mensupları ile çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen 4 kahraman silah arkadaşımızdan Piyade Astsubay Kıdemli avuş Gökhan Ağıl yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.
* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

BAKAN HULUSİ AKAR’DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerler için taziye mesajı paylaştı. Bakanlığın Twitter’daki hesabından paylaşılan mesajda, 

“Kahraman silah arkadaşlarımız, 11 Eylül 2022 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.