Önce Demirbaşlar: Okul antasının Olmazsa Olmazları

ocukların okul çantasında bulunması gereken temel malzemeleri tamamladıktan sonra pandemi ihtiyaçları için listeye geçebilirsiniz. ocukların ders kitapları, farklı dersler için farklı büyüklüklerde defterler, kalem çantası ve elbette kalemler ana ihtiyaçları oluşturuyor. Onların ders sırasında kullanacakları not kalemleri, boyalar, silgiler, kalemtıraşları tamamladktan sonra hijyen gereçlerini alabilirsiniz.

Yiyecek ve İçecekler Hazır mı?

ocukların beslenme çantası, okul zilinin çalmasıyla beraber sandviçlerle, meyve sularıyla doluyor. Pandemi sürecinde çocukların bağışıklık sisteminin güçlü olması için beslenme çantalarından; meyveleri, sebzeleri, kuru yemişleri eksik etmemelisiniz. Evde de yemeklerde balığa, tahıllara bol bol yer vererek vücudun fonksiyonlarını destekleyebilirsiniz. Uzmanlara danışarak çocuklarınız için gıda takviyeleri de kullanabilir, hastalıklara karşı güç kazanmalarına yardımcı olabilirsiniz. antalarında büyük bir matara yer alması ve çocukların gün içinde bol bol su içmesi de bağışıklığın güçlenmesi için önemseniyor.

Hijyen Gerekliliklerini Tamamlayın

Pandemi döneminde hijyen gerekliliği çok daha artıyor. Bu süreçte hastalık riskini en aza indirebilmek için çocuklara nasıl hijyen sağlamaları gerektiğini sakince anlatmalı ancak daha önemlisi, kendiniz de tedbirleri uygulamalısınız. Kendiniz mesafe veya maske kuralını anlatır ve uygulamazsanız, çocukların da uygulamasını bekleyemezsiniz. Onlara arkadaşlarıyla kucaklaşmamayı, mesafeyi korumayı, ellerini sık sık yıkamayı tembih etmelisiniz. Eğer okulun hijyeninden emin değilseniz, oturmadan önce masalarını, sandalyelerini silmeyi öğütleyebilirsiniz. Kuralları iyice benimseyen çocukların çantalarında da gerek duyabilecekleri her şeyin bulunması gerekiyor.

 
  • ocukların okul çantalarında muhakkak yedek maske bulunmalı. Yedek maskeleri taşırken, maskelerin çanta içinde kirlenmesinden endişe ediyorsanız, boş, temiz ve fermuarlı bir kalemlik içinde yedek maskeleri muhafaza edebilirsiniz.
  • Kullanılmış maskelerin direkt çöp kutusuna atılması tavsiye edilmiyor. ocukların çantasında birkaç tane küçük çöp poşeti bulunmasını sağlayarak, maske değiştirdikçe poşete koyarak çöpe atmalarına yardımcı olabilirsiniz.
  • ocukların çantasında fısfıslı kolonya şişelerinden bulundurmalısınız. ok küçük çocukların ince motor becerileri tam gelişmemiş olduğu için fıs fıs başlığı sıkmakta zorlanabiliyorlar. Evde sıkıp sıkamadıklarını kontrol ederek eğer kullanamıyorlarsa dökmeli kolonya şişelerinden alabilirsiniz.
  • Kolonya sıktıktan sonra ara ara ellerine sürebilecekleri yağsız kremlerden edinmelisiniz.
  • ocukların eşyalarını çok sık kaybettiklerine tanık olmuşsunuzdur. Ne olur ne olmaz, çocukların daha az kullandığı bir bölmeye küçük bir dezenfektan şişesi bırakabilirsiniz.
  • Temiz bir mendil paketine çantada yer açmanız gerekiyor.
  • Antibakteriyel ıslak mendiller adeta hayat kurtarıyor. ocukların çantasında antibakteriyel ıslak mendillerden bulunmasına özen gösterebilirsiniz.
  • Okullarda sabunlukların kullanılması size hijyenik gelmiyorsa, çocuklarınıza kağıt sabunlardan alabilirsiniz. ocuklar, çantada kolaylıkla taşınan kağıt sabunlardan elini yıkayacağı zaman ince bir tane alıyor. Hızla köpüren sabunlar elin temizliği için yeterli oluyor.
  • Okulda yemek çıkıyorsa, pandemi süresince, çocukların çatal bıçaklarını da evden götürüp getirmelerini tercih edebilirsiniz.

ocukların antasını Sık Sık Kontrol Edin

Okuldan her geldiğinde çocukların çantalarını muhakkak kontrol etmeli ve dış yüzeyini, içindeki defter ve kitapları kolonyalı mendillerle silmelisiniz. antanın içinde kullanılmış maske veya mendiller unutulabiliyor. Eğer çocuğunuz unuttuysa onları da çöpe atmalısınız. Dezenfektan ve kolonya şişelerini kontrol ederek boş şişeleri doldurabilirsiniz. Yedek maskelerinin sayısına bakarak eksilen maskelerin yerine yenisini koymalısınız. Sabunun, mendillerin, ıslak mendillerin bitip bitmediğine bakarak bitmişse yenisiyle değiştirebilirsiniz.


Alacağınız küçük önlemlerle çocuğunuzun pandemi döneminde güvenle okula gidip gelmesini sağlayabilirsiniz. ocukların sürece alışmasının biraz zaman alabileceğini unutmamalı, sakince, onlara korku salmadan bu tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu, sabırla anlatmayı ihmal etmemelisiniz.