Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in yapacağı, öğretmenlerin 2023 yılının ilk mazeret tayini olan Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyurusunu çok sayıda öğretmen merakla bekliyor. Duyurunun ardından belirlenen özür grubu öğretmen atama takvimine göre öğretmenler mazeret tayini talebinde bulunacak.

2023 YARIYIL TATİLİ ÖZÜR GRUBU ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemine ilişkin duyurusunun aralık ayında yayınlanması, birinci aşama atama başvurularının ve ikinci aşama kapsamında tercihlerin alınması, atamaların yapılması ve ilişik kesme işlemlerinin ise geçtiğimiz dönemde olduğu gibi ocak ayında yapılacağı değerlendirilmektedir.

Geçtiğimiz yıl yarıyıl tatilinde gerçekleştirilen özür grubu öğretmen atamalarında birinci aşama başvurular 27 Aralık 2021 - 3 Ocak 2022 tarihlerinde alınmış, tercihler için ise 5 iş günü süre ayrılmış, atamalar da 14 Ocak 2022 tarihinde yapılmış ve ilişik kesme işlemleri 19 Ocak 2022'den itibaren gerçekleştirilmişti. Ara tatil döneminde yapılacak özür grubu yer değiştirme işlemlerinde de geçtiğimiz yıla benzer bir atama takvimi yayımlanması bekleniyor. Duyuru ve takvimin bir hafta içerisinde Personel Genel Müdürlüğü tarafından açıklanması bekleniyor.

2023 yılı için ise Ocak ayının 1. haftasında ilk aşama başvuruları, 2 haftada ikinci aşama ve 3. haftada ise atamaların yapılarak sonuçların açıklanması bekleniyor.

 

Milli Eğitim bakanlığı tarafından 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyuru ve atama takvimi yayınlandığında atama duyurusunu sitemizde bulabileceksiniz. Bununla birlikte il ve ilçe emri uygulamasının bu dönem atamalarında yapılıp yapılmayacağı da önümüzdeki haftalarda belli olacak.