alıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. D. Duygu KILI, Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet KURNAZ, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin MERTOL, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa ÖCAL, Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ŞİMŞEK, İl geneli ve Konya Bilim Sanat Merkezleri müdürleri, öğretmenleri ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, burada yaptığı konuşmada bütün çocukların varlığıyla değerli, özel olduğunu ve ortalama yeteneklere sahip bireylerden farklı olarak daha baskın yetenekleri olan öğrencilerimizin yetişmeleri için gerekli ortamları hazırlamanın öncelikli olduğunu dile getirdi. “Bu bağlamda yapılacak bu çalıştaya emek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, verimli bir çalıştay olmasını temenni ediyorum.” Sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
alıştay kapsamında akademisyenler, BİLSEM müdürleri, RAM müdürleri, BİLSEM öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ile BİLSEM veli ve öğrencilerinden oluşan çalışma grupları ‘özel yetenekliliğin tanılanması’, ‘ özel yetenekli öğrencilerin eğitimleri’, ‘özel yetenekli bireylerin öğretmenlerinin eğitimi’ ve ‘toplumda özel yetenekli bireyler’ başlıklarında çalışmalar yaptılar. alıştayda yapılacak olan çalışmaların ve elde edilen sonuçların Türkiye’de özel yetenekli öğrencilerin eğitimine önemli katkılar sunmasını diliyoruz.