Özel okul öğretmenlerinin maaşlarına taban maaş belirlenerek zam yapılması yönündeki teklif TBMM'de reddedildi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin taban maaşlarının iyileştirilmesi ve okullarda spor tesislerinin, malzemelerinin ve aktivitelerinin arttırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023 bütçesi arttırım önergesi AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedildi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi, taban maaş uygulaması, özlük ve diğer haklarının iyileştirilmesi amacıyla sunduğu önerge AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi.

Ret Cevabının Ardından Sendikadan Açıklama Yapıldı

İYİ Parti tarafından “taban maaş” talebimiz araştırma önergesi olarak Meclise sunuldu. Araştırma önergesini CHP ve HDP desteklerken AK Parti ve MHP “asgari ücret”in zaten bir taban maaş olduğunu belirterek önergeyi reddetti. Reddedenlerin söylemlerine bakarak kimin eğitim emekçilerinin yanında, kimin sömürünün yanında olduğunu saptayabiliyoruz. En yaşamsal ve meşru talebimizden tek bir geri adım asla atmayacağız!

Talebimizi bugün Mecliste tüm partilerin görüşmesini sağlar duruma Sendikamızın, Sendikalı emekçilerimizin mücadelesi getirmiştir. Bu talep Meclisten geçinceye dek durmayacağımızı, aynı kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğimizi bütün kamuoyuna bildiririz.