Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920
1- Türkiye, lenf kanseri hastaları için yürütülen yeni "akıllı ilaç" çalışmasına öncü oldu
- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Faz-1 Klinik Araştırma Merkezi, lenfomanın alt tipi için yürütülen uluslararası yeni "akıllı ilaç" çalışmasına yönelik gönüllü taramalarını başlattı
- Merkez Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Ergün:
- "Daha önce en az iki farklı tedavi uygulanmış ancak yanıt alınamamış hastalar için uygulanan bir ilacın klinik denemelerini gerçekleştiriyoruz"
- "Türkiye'de bu tedaviyle ilgili klinik çalışmaları başlatan üç merkezden biriyiz. Dünyada ilk olmanın da gururunu yaşıyoruz"
(Burcu Çalık Göçümlü/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)
2- İTO Başkanı Avdagiç'ten "mesleki eğitim" değerlendirmesi:
- "Meslek lisesinde 6 çocuk yetiştiriyoruz, bu 6 çocuğun sadece biri mesleğini yapıyor. Yetiştirdiğimiz gençler, hala eğitimini aldığı mesleği yapmıyorsa, sistemimizi gözden geçirmemiz lazım"
- "Çocuğumuz yüksek öğrenimde okuyorsa, zaten önü açık, 200'ün üzerinden üniversite var. Üniversite ve mesleki eğitim, yetkin personel yetiştirilmesi konusunda birbirlerine zarar veren yapılar olmamalı"
(Emirhan Yılmaz-Selçuk Güçlü/İstanbul)
3- Düğün sezonundaki kuaförlerden haftada bir gün izin düzenlemesine kademeli geçiş talebi
- Ankara Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkan Vekili İsmail Uğur:
- "Düzenleme, esnafımızın dinlenmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi adına doğru bir adım ancak bu uygulamaya içinde bulunduğumuz düğün sezonunda değil de ocak ayı gibi geçilseydi daha rahat uyum sağlanabilirdi"
(Serhat Tutak/Ankara)
4- Turizm merkezlerindeki havalimanlarında ilk 6 ayda 69 milyondan fazla yolcu ağırlandı
- Bu dönemde turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısı geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 8,6 arttı
- Türkiye'nin önemli turizm merkezlerine yer alan İstanbul Havalimanı 38,1 milyon, Antalya Havalimanı 14,6 milyon ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı 5,3 milyon yolcuya hizmet verdi
(Mertkan Oruç/Ankara)
5- İstanbul'da karavan yoğunluğu ve karavanda yaşam tartışmalara neden oluyor
- Kovid-19'la birlikte talebin hızla arttığı karavanlar, yaşanan park sorunu nedeniyle vatandaşların tepkisini çekiyor
- Karavanların park edildiği yerlerde yaşayan vatandaşlar, "başta sahiller olmak üzere park alanlarını işgal etmesinin" yanı sıra "çevre düzenine de zarar verdiği" iddiasıyla karavan sahiplerinden şikayetçi
- Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ:
- "Karavanın sunduğu yaşam tarzı, caddelerde, şehir içinde yaşama uygun değil. Kanun dışında, etik olmayan yaşama döndürüyorlar"
(Emirhan Yılmaz/İstanbul)
6- Sigorta sektörünün prim üretimi ilk yarıda 400 milyar liraya yaklaştı
- TSB Başkanı Uğur Gülen:
- "Sigorta sektörümüzün yatırımları, sektörün finansal sağlamlığı ve sürdürülebilirliği için önemli olmakla birlikte, sunduğu katkı dolayısıyla ülke ekonomisi için de önemli bir rol oynuyor"
- "Yılın ikinci yarısı TSB açısından çalışmalara hız vereceğimiz, hasar maliyetlerini ve süreleri kısaltmak için çalışmaları artıracağımız, altyapı iyileştirmeleri için efor sarf edeceğimiz, kanun alt yapıları için efor koyacağımız ve primlerdeki artışlar ile yeni üretim alanları yaratmaya gayret edeceğimiz bir dönem olacak"
(Serap Doğan/İstanbul)
7- DOSYA HABER/İKLİMLE DEĞİŞEN BALIKÇILIK - İklim değişikliği balıkçıların hayatını tehlikeye atıyor
- Cornell Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kathryn Fiorella:
- "Yapılan araştırmalar artık balıkçıların balık yakalayabilmek için kıyıdan daha fazla uzaklaşmaları gerektiğini gösteriyor ki bu da navigasyon ekipmanlarına ve hava uyarı sistemlerine sahip olmayan balıkçıları daha tehlikeli bir duruma sokuyor. Balıkçıların daha uzağa gitmek zorunda kalması, riskli bir durumun oluşması halinde kıyıdan onlara yardım gitmesini de zorlaştırıyor"
- Zanzibarlı balıkçı Ishaka Issa Hajj:
- "Denize açılmamız oldukça tehlikeli, örneğin bazen hava güzelken çıkıyoruz ve yağmurun yağacağını kestiremiyoruz, bu da bizi tehlikeye atıyor. Yağmur sezonunda işini yapamayan birçok balıkçı başka işler bakmak zorunda kalırken ava çıkanlar arasında yaralananlar hatta ölenler oluyor"
(Yeter Ada Şeko/İstanbul)
8- PARİS 2024'E DOĞRU - Yaz Olimpiyat Oyunları, 100 yıl sonra Paris'te
- Yaz Olimpiyat Oyunları, 1900 ve 1924'ün ardından üçüncü kez Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak
- Oyunlarda 29 branşa ek; breakdans, sportif tırmanış ve dalga sörfü de yer alacak. 17 gün sürecek müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek
- Eyfel Kulesi'nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar, sporcuların boyunlarına asılacak altın, gümüş ve bronz madalyanın içine yerleştirildi
(Muhammed Boztepe/Ankara)
9- Şampiyon Taha'yı "madalya ve bebek" heyecanı sardı
- Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Taha Akgül:
- "Heyecanımız iki katına çıktı. Bizim için bebek süreci yaklaşıyor. İnşallah olimpiyattan sonra sağlıklı, sıhhatli, bereketiyle gelir, çifte sevinç yaşarız. İnşallah madalyayı boynuna takmak nasip olur"
- "İşimizin zor olduğunun fakındayız, rakiplerimiz iyi. Ama bu zorluğun üstesinden gelebilecek tecrübeye, kuvvete sahibiz"
- "Tarihimizin en başarılı olimpiyatı olabilir"
- "(Paris 2024) Hedefim kesinlikle altın madalya"
(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)
10- Elias Jelert, Galatasaray tarihindeki 203. yabancı futbolcu oldu
- Danimarkalı sağ beki kadrosuna katan sarı-kırmızılı kulübün, tarihinde transfer ettiği yabancı oyuncu sayısı 203'e çıktı
- Jelert, Galatasaray'ın üçüncü Danimarkalı futbolcusu olarak kayıtlara geçti
(Emrah Oktay/Liezen)
***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.