Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türkiye'nin dev projeleri birbiri ardına hizmete alınıyor

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'nın ardından Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'nun 70 kilometrelik kısmının bu hafta içinde hizmete alınması planlanıyor

- Türkiye'nin en yüksek ayaklı, en uzun dengeli konsol köprüsü Eğiste Hadimi Viyadüğü'nün de cumartesi günü açılması hedefleniyor

(Merve Özlem akır/Ankara)


2- Elektrikli soba ve battaniye ihracatında rekor devam ediyor

- Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz:

- "9 ayda elektrikli soba ihracatı 40 milyon dolara ulaştı. En yüksek ihracatı ağustos ve eylülde gerçekleştirdik. Bu ivmenin devam edeceğini öngörüyoruz"

- İSTODER Başkanı Ahmet Acar:

- "Türkiye'ye bir yöneliş var. Şu anda tamamen Avrupa'ya çalışıyoruz. Bu seneki üretim bitmiş durumda. En çok talep ise Almanya'dan"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)


3- 10 soruda borsada işleme açılan "Altın Sertifikaları"

- Borsada ALTIN.S1 koduyla işlem gören Darphane Altın Sertifikaları'nda alım-satım arasındaki farkların düşük olması, düşük komisyonla alınıp satılabilmesi, çalınma riskinin olmaması ve bu varlıktaki kazançlardan stopaj vergisinin alınmayacak olması başlıca avantajlar olarak öne çıkıyor

- Söz konusu varlık 0,995 saflığında altına dayalı olurken, her bir sertifika 0,01 gram altına denk geliyor

(Murat Aslan/İstanbul)


4- Necmettin öğretmenin ailesinin yüreği Ayşenur öğretmenin şehadetiyle bir kez daha sızladı

- Baba Hamit Yılmaz:

- "Gaziantep'e atılan roketle PKK tarafından şehit edilen öğretmenimiz de bizim evladımızdır. Yüreğimiz aynı sızıyla sızladı. Necmettin öğretmen gibi onu da rahmetle yad ediyorum"

- Anne Gülay Yılmaz:

- "(Şehit öğretmen Ayşenur Alkan) O da benim evladım. Annesine, babasına, sevdiklerine Allah'tan sabır diliyorum"

(Muhammet elik/Gümüşhane) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- Köpeklerin saldırısına uğrayan kadının bacağı kesildi

- Üsküdar'da 2 ay önce köpeklerin saldırısına uğrayan 82 yaşındaki kadın, doku nakli başta olmak üzere 15 operasyon geçirdi

- Pitbull cinsi köpeğin ağır yaraladığı Yücel Ata:

- "ok zor durumdayım, kendimi toparlayamıyorum, o gün bugündür yatıyorum"

(Hüseyin Kul/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- İş insanının konutunda silahla tehdit edilmesi güvenlik kamerasında

- Şile'de, iş insanını evinde bıçak ve silahla tehdit eden şüpheliler, güvenlik kamerasınca görüntülendi

- Müşteki Kürşad G. soruşturma kapsamında alınan ifadesinde, uzak durmaları ve muhatap olmamak için kendisinden istedikleri 70 bin lirayı verdiği kişilerce ölümle tehdit edilip darbedildiğini anlattı

(İbrahim Halil Aktürk/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- İspanya'da kuraklık sorunu su vanalarını zoraki kıstırıyor

- Katalonya'da su kullanımına özellikle tarım, hayvancılık ve endüstri sektörlerini etkileyecek şekilde kısıtlama getirildi

- L'Espluga del Francoli ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Aida Moragues:

- "Vatandaşlar başta su kesintilerini normal karşılaşa da susuz saatlerin uzaması ve yağmur yağmamasından dolayı şu anda çok daha can sıkıcı bir durum var. Özellikle bar ve restoran gibi iş yerleri daha çok etkileniyor"

(Şenhan Bolelli/Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)


8- Türk güreşi 2022'yi "başarılarla" tamamlıyor

- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu:

- "ok başarılı bir yıldı. Yoğunluk vardı ama yorgunluk yoktu. 2022 yılı Türk güreşine, bizlere, gerçekten hayırlı, uğurlu geldi"

- "65 yıl sonra Dünya Şampiyonası'nda 4 altın madalya aldık. 13 yıl sonra Grekoromen Milli Takımımız dünya şampiyonu oldu. Ağır sıkletlerimiz aynı anda dünya şampiyonluklarını kazandı"

- "Türkiye'de olimpiyat denince akla ilk gelen spor güreştir. Olimpiyatlarda alınan 41 altın madalyanın 29'unu güreşçi ağabeylerimiz, kardeşlerimiz kazandı. Dolayısıyla bu serüven, hikaye devam edecek"

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


9- Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç'tan beden eğitimi öğretmenlerine çağrı:

- "Özellikle hentbol kökenli yönetici müdür, müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımızdan ricamdır. Başarı için bizim harlamaya çalıştığımız bu ateşe onları odun atmaya davet ediyorum. Yeni sporcular kazanmak için oralardan takımlar oluşturmalarını istiyorum"

(Fatih Gazioğlu/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.