Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Dünya Meteoroloji Örgütü, küresel emisyon izleme sistemi kuracak

- Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Elena Manaenkova:

- "Tüm emisyonların yanı sıra emilen karbondioksit emisyonlarını uydudan ve sahadan izleyebilecek bir sistem olacak"

- "Sistemin güvenilir bir şekilde işlev göstermesi için saha bazlı ölçümlerin yapılması gerekiyor. Avrupa'da oldukça yaygın olan bu sistemler, dünyanın birçok bölgesinde oldukça kısıtlı"

(Nuran Erkul Kaya/Şarm El-Şeyh)


2- İstanbul havalimanları 10 ayda yolcusunu yüzde 59 artırdı

- Bu yılın ocak-ekim döneminde İstanbul Havalimanı'ndan seyahat eden yolcu sayısı geçen yılın ilk 10 ayına göre yüzde 82 artışla 53 milyon 546 bin 267'ye çıktı

- Sabiha Gökçen Havalimanı'nın dış hatlarını kullanan yolcularda ise yüzde 89 artış oldu

(Kenan Irtak/İstanbul)


3- Kazakistan, referandumla değiştirilen sistemin ilk cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor

- Pazar günkü seçimle devletin başına gelecek kişinin bir daha seçilme hakkı olmaksızın 7 yıllık tek dönemle cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmesi ve böylece gelecekte devlet sisteminde tekelleşme riskinin önlenmesi bekleniyor

- Ülke tarihinde ilk kez oy pusulasında "hepsine karşı" seçeneğinin yer alması, demokrasinin gelişmesinde önemli adım olarak ifade ediliyor

­(Meiramgül Kussainova/Astana)


4- Eski başkan Adnan Polat, Galatasaray'ın şampiyon olacağına inanıyor:

- "Okan Buruk'un teknik direktör olması beni çok memnun etti. Okan, Galatasaray altyapısındaydı ve 16 yaşında A takıma almıştık. Benim için bir evlat gibidir"

- "Böyle devam ederlerse Galatasaray sezonu olması gereken yerde, zirvede bitirir. Bizim de üstümüze bir görev düşerse seve seve yaparız"

- "İdari ibrasızlıktan sonra, 'Genel kurul bu idari ibrasızlığı kaldırmadıktan sonra Galatasaray'dan içeri tekrar girmem. Sadece oy kullanmaya gelirim.' demiştim. Yaklaşık 11 sene de gitmedim. Yaptığım stada 11 sene sonra girdim"

(Emrah Oktay/İstanbul) (Görüntülü)


5- Arda Güler'i Fenerbahçe'ye kazandıran Pekmezci, kendini Don Kişot gibi hissediyor

- Oyuncu gözlemcisi (Şef Scout) Serhat Pekmezci:

- "İyi oyuncuyu hissetmek için saatlerce, günlerce, aylarca müsabaka izlemek, okumak, konuşmak, düşünmek, tartışmak lazım. İklimde konuşabileceğiniz, tartışabileceğiniz çok insan yok maalesef. O yüzden de bazen Don Kişot gibi hissediyorum kendimi"

- "Bundan sonra 'Arda gibi olmak' denen bir şey ortaya çıkacak. Yani bu bir marka haline gelecek ve dünyanın her yerinde çocuklar Arda gibi olmak isteyecek"

(Murat Kaya/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Dünya Kupası tarihinin unutulmayan olaylı maçları

- Kupa tarihinde sahaların savaş alanına dönüştüğü maçlar halen belleklerde yer buluyor

- 1954, 1962 ve 2006 Dünya Kupası'nda sırasıyla Bern, Santiago ve Nürnberg Muharebesi olarak adlandırılan karşılaşmalar oynandı

(Mutlu Demirtaştan/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.