Bugün, 29 Mayıs 2025 Perşembe
  • BIST 100

    9177,7%-0,39
  • DOLAR

    39,09% -0,01
  • EURO

    44,18% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4112,40% -0,36
  • Ç. ALTIN

    6654,77% 0,00

Özel, CHP TBMM Grup Toplantısında konuştu: (2)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Bu babaevinin tapusu ne Özgür Özel'dedir ne Kemal Bey'de ne de İsmet Paşa'da, Bülent Ecevit'te. Bu baba evinin tapusu, senin babandan çok sevdiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te. Gelin babaevine; değiştirelim,

Politika 14.11.2023 18:15:00 0
Özel, CHP TBMM Grup Toplantısında konuştu: (2)

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Bu babaevinin tapusu ne Özgür Özel'dedir ne Kemal Bey'de ne de İsmet Paşa'da, Bülent Ecevit'te. Bu baba evinin tapusu, senin babandan çok sevdiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te. Gelin babaevine; değiştirelim, güçlenelim.' dedi.

Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hem Cumhuriyet'in hem de partisinin kimsesizlerin kimsesi olduğunu belirterek, tüm sosyal sınıfların sorunlarıyla ilgilenmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) 'Gelirde adalet, vergide adalet' sloganıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattığını hatırlatan Özel, yürüyüşü takip ettiklerini söyledi.

CHP örgütlerinin Eskişehir'de yürüyüşe eşlik edeceğini dile getiren Özel, 'Cuma günü ben, grubum ve Ankara'daki üyelerimiz DİSK ile beraber Ulus'a kadar yürüyeceğiz. Onların yürüyüşlerine destek vereceğiz. Ayaklarına yeni ayaklar eklenecek, yeni yollarla tanışacak, yeni kabuklar çatlayacak, söylediklerimizi yeni kulaklar işitmeye başlayacak. Bu ülkenin kaderini değiştireceğiz.' diye konuştu.

Özel, bundan sonra emekle sermaye karşı karşıya gelmişse emeğin, kadınla erkek karşı karşıya gelmişse kadının, haklıyla haksız karşı karşıyaysa haklının, güçlü ile zayıf karşı karşıya gelmişse zayıfın yanında olacaklarını belirtti.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini savundu. Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere verilen 5 bin liralık destekten Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin yararlandırılmadığına dikkati çeken Özel, 'Atatürk'ün 'milletin efendisi' dediklerine bu 5 bin lirayı da çok görmüşler. Yazıklar olsun. Düzenlemeyi Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu için Anayasa Mahkemesine taşıdık. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmadan bu işin peşini bırakmayacağız. Mağdur edilen çiftçilerin de yanında olacağız.' dedi.

- 'Bindiğin dalı kesiyorsun'

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Anayasa Mahkemesinin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkındaki ihlal kararına uymama kararını 'darbe' olarak nitelendiren Özel, '15 Temmuz'da 'darbe kimden gelirse gelsin karşısındayız' demiş, bombalar altında o gün demokrasiyi savunan milletvekilleriyle birlikte sabaha kadar beklemiş, o gün demokrasinin arkasında durmuş biri olarak söylüyorum; bundan sonra Tayyip Erdoğan'a karşı biri darbeye kalkışırsa yine biz onun yanında gerekirse tankın üstünde oluruz ama bu darbe girişiminde Recep Tayyip Erdoğan'a meydanı bırakmayız, ona dar ederiz.' ifadesini kullandı.

Anayasa'nın 153. maddesinin açık ve net olduğunu söyleyen Özel, 'Anayasa Mahkemesi kararı bekletilmeden Resmi Gazete'de yayımlanır. Yürütme, yasama, yargı organlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Vatandaş Recep Tayyip Erdoğan'ı da bağlıyor, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı sıfatı taşıyan Tayyip Erdoğan'ı da bağlıyor. Diyor ki 'Ben Anayasanın bu maddesini yok sayarım.' Sen bunu yaparsan, birisi de çıkar Anayasa'nın 104. maddesini yok sayar. Bir sayfayı yırtıp atan, öbür sayfanın yırtıp atılmasına bir şey diyemez. Sen gücünü Anayasa'dan alıyorsun, sen bindiğin dalı kesiyorsun.' değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel, eyleme geçtiklerini dile getirerek şöyle devam etti:

'Meclis'teki direnişimiz sürüyor. Meclis'te arkadaşlarımız nöbet tutuyor. Yeni bir eylem kararına kadar nöbetimiz devam edecek. O nöbet neden Meclis'te tutuluyor? Anayasa'nın 75. maddesi TBMM'yi ve oluşumunu tarif ediyor. Ben o Anayasa'ya sahip çıkmazsam, kürsüde de Genel Kurul salonunda da milletin verdiği yetkiyi kötüye kullanmış olurum. Anayasa'nın bir maddesine karşı çıkan, kendi varlığını, kendi meşruiyetini inkar eder. Erdoğan, aklını başına topla, bindiğin dalı kesme.

Sayın Erdoğan, sende Anayasa'yı değiştirecek sayı yok. Özgür Özel'de, Cumhuriyet Halk Partisinde de seninle birlikte Anayasa Mahkemesini güçsüzleştirecek, kararlarına uymamayı keyfileştirecek, Anayasa'yı hiçleştirecek bir işbirliğine gidecek göz yok. Seninle birlikte Anayasa'yı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın kardeşim. Anayasalar bugün yapılan, durdukça güçlenen, uygulandıkça olgunlaşan önemli metinlerdir. Anayasa herkes için yapılır hatta her doğana yapılır. Bu Anayasa her doğana değil, Erdoğan'a yapıldığı için şu anda kriz üretmektedir. Bu Anayasa her doğanın değil, Erdoğan'ın anayasasıdır. Ben hakem rolü üstleneceğim dediğinde buna herkes şaşırmaktadır.'

- Babaevine dönün çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, ikincisini de Azerbaycan'a yapacağını belirterek, 25 Kasım'da ise Bosna Hersek'e gitmeyi planladıklarını söyledi.

Özel, İsrail-Filistin meselesinde CHP'nin dünyadaki sol örgütler üzerinden barış çağrısı ve etkin mücadelesinin görüleceğini dile getirerek, dış politikada ilkeli ve kararlı bir politika izleyeceklerini dile getirdi.

CHP kurultayında parti yönetimi ve kadrolarının değiştiğini anımsatan Özel, şunları kaydetti:

'Partimiz, bundan sonra daha genç bir ekiple ama geçmiş tecrübelerden faydalanarak, kimseye vefasızlık etmeden, kimseyi geride bırakmadan herkesi sahiplenerek bir büyük aile olduğumuzun farkında yürüyüşüne başladı. CHP babaevidir. Kimi bizim gibi babaevinde oturur kimi uzakta, ırakta oturur, kimi yakında oturur. Hepsinin babaevinde çorba kaynamaktadır, baca tütmektedir. 'Başım sıkışırsa, zorlanırsam, gideceğim bir babaevi var' der. Bugün bu baba evinde biz çorbayı kaynatanlarız, ateşi harlayanlarız ama bu baba evinin kapıları, bu baba evinde doğmuş, dedeleri bu baba evine doğmuş, bugün başı sıkışmış bütün esnafın, çiftçilerin, köylülerin, işçilerin, yaşlısının, gencinin gidişattan memnun olmayan herkesin baba evidir. Bu baba evinin tapusu ne Özgür Özel'dedir ne Kemal Bey'de ne de İsmet Paşa'da, Bülent Ecevit'te. Bu baba evinin tapusu, senin babandan çok sevdiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te. Gelin baba evine; değiştirelim, güçlenelim.'

(Bitti)

Yorum

Diyarbakır'da İlahiyat Öğrencisinin Korkunç Sonu: Ağaçta Asılı Bulundu!

Ortaokullarda İkinci Yabancı Dil Dönemi Başladı: Gözler Almanca'da!

Öğretmen maaşına 82.300 TL memnuniyet yarattı

Ek Ders Ücretleri 350 TL Olacak Mı?

MEB, Öğretmenlere Sene Sonu Analiz Raporlarını İstiyor

MEB’den Öğretmenlere sert uyarı! Uymayanlara kınama cezası verilecek

KURUOĞLU: TERÖRLE DANSIN BEDELİNİ MİLLET ÖDER, VATANSEVER OLDUĞUNU İDDİA EDENLER NEREDE?

"Evde Eğitim Hizmetleri Kılavuzu" Yayımlandı!

Memur maaşına yüzdelik zam yerine hiyerarşik zam talebi Liyakat Sen’den geldi

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için MEB’den müjdeli haber bekleniyor

Bir öğretmen daha hayatını kaybetti

Okul Öncesi Eğitim Gelişim Raporu (Anaokulu) Öğretmen Bilgilendirme Kılavuzu"nu yayımladı

MEB İl Dışı Öğretmen Atama İhtiyaç Listesi: Öğretmenler İçin Yer Değiştirme Süreci Başladı!

Memur maaşı yeni zamla 53.000- 127.000 TL aralığına geliyor! Öğretmen, memur, doktor, polis maaşları Temmuzda ne kadar olacak?

Memur Sen, 8. Toplu Sözleşme Taleplerini Memurların Talepleri İle Belirliyor

En İyi 10 Lise! LGS 2024 Sonuçlarıyla Türkiye'nin Zirvesi Belli Oldu! İşte En İyi 10 Devlet Lisesi ve Geleceğin Yıldızlarını Yetiştiren Okullar!

Bakan Yusuf tekin için istifa tarihi açıkladı, gazeteciden olay yaratan paylaşım

Kıdem tazminatına memur maaş zammı ayarı! Temmuzda yeni tavan belirleniyor

İl Milli Eğitim Müdürü Hayatını Kaybetti

Disiplin Cezalarında Emsal Karar: Yargı İptali Sonrası Yeni Zaman Aşımı Kuralları!

4+4+4 Eğitim Modeli Güncellenecek mi? Eğitim-Bir-Sen’den Önemli Açıklamalar

Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube'nin Yeni Başkanı Tayfun Kütük Oldu!

Haftalık ders programı değişiyor! 1 dersin süresi 14 saat oluyor

Uzman öğretmenlerin ve başöğretmenlerin beklentisi gerçekleşmedi, hayal kırıklığı devam ediyor

Öğretmenlerin Haziran Seminer Tarihi Belli Oldu, Seminerler Online Mi Yüz Yüze Mi Olacak?

Ortaokul ve Lise Öğrencileri İçin Son Dakika: Karne Öncesi Takdir/Teşekkür Şartları!

Kilo nasıl verilir? Sağlıklı, hızlı ve kalıcı kilo verme yöntemleri ve kilo verdiren beslenme ürünleri

MEB'den İl Dışı Atama Hamlesi: Ancak Kontenjanlar Neden Bu Kadar Kısıtlı?

Matematik Öğretmeni Emin Ersöz Hayatını Kaybetti

Talip Geylan’dan Hükümete Açık Mesaj! “Enflasyon Farkı Yetmez, Gerçek Zam Lazım”

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR