Sıfır otomobilde ÖTV indirimi son günlerde sıkça gündeme gelmeye başladı. Muhalefetin ÖTV indirimi söylemlerinden sonra hükumetin de bu konuda çalışma yaptığı haberleri gelmeye başladı. ÖTV indiriminin ise 28 Ekim'de açıklanacağı gündeme geldi.

Borsa Analisti Serkan elik, Twitter hesabı üzerinden "İlk defa araba alacaklara , 5 yıl satmamak kaydı ile ötv'siz araç alma imkanı geliyor." paylaşımını yaptı.
Twitter üzerinde 100 bini aşkın takipçisi bulunan Borsa Analisti elik,

"İlk defa araba alacaklara , 5 yıl satmamak kaydı ile ötv'siz araç alma imkanı geliyor." açıklamasında bulundu.

Serkan elik'in bu tweeti sonrası gençler başta olmak üzere ilk defa araç alacaklar heyecanlandı. Tweete kısa süre içerisinde 1200'ü aşkın retweet ve 17 bini aşkın beğeni geldi.

ÖTV İNDİRİMLİ OTOMOBİLDE 5 YIL SATMAMA ŞARTI

Analist Serkan elik'in otraya getirdiği iddiasının gerçeği yansıtıp yansıtmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Fakat ÖTV'siz bir şekilde 5 yıl boyunca aracını satmama fikri şu an için kamuoyunda makul bir şart olarak görüldü

5 yıl satmama kaydının haricinde ÖTV muafiyetinden yararlanmak için ilk defa araç almanız gerekiyor. Öte taraftan ÖTV'nin tamamen kaldırılmasından ziyade indirim geleceği konusunda düşünenler de bir hayli fazla

ÖTV İNDİRİMİNDE 28 EKİM BEKLENİYOR

ÖTV indirimi ile ilgili öylentilerin doğru olup olmayacağı ie 28 Ekim tarihinde belli olacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 28 Ekim 2022 tarihinde Ankara'da bir program düzenlenecek.

Gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, AK Parti'nin seçim yol haritasını kamuoyuna duyuracak. Bu listede seçim vaatlerinin de bulunması nedeniyle ÖTV konusunun açıklanması bekleniyor.
tgrt haber