Dolandırıcılar tarafından götürülen otomobil polis ekiplerince öğretmene teslim edilirken, öğretmenleri dolandırdıklerı iddiasıyla ilgili olarak 2 kişi tutuklandı ve 1 noter çalışanı da görevden alındı.
Şanlıurfa'da İngilizce öğretmeni olarak görev yapmakta olan Emrah Madenci, bir süre önce otomobilini satmaya karar verdi ve 172 bin liraya satmak için internet sitesine ilana çıkardı. İnternet sitesinde verilen ilan sonucunda 23 Haziran'da F. B., B. A., ve M. A., Madenci ile iletişim kurdu. 
Otomobilin alım satımı için buluşan araç sahibi ve alıcılar noterde yapılan işlemlerin ardından bir tatlıcıda buluştu. Aracın devri öncesi 23 bin lirayı Madenci'ye veren şahıslar daha sonra kalan parayı teslim etmeleri için 'bankadan kredi çekeceğiz' diyerek aracı da alıp gittiler. Gelen kişilerden biri de öğretmenin yanında kaldı ancak uzun süre telefonla konuştuktan sonra bir yakınının kaza yaptığını iddia ederek mekândan ayrıldı. Olayın akabindeuzun bir süre tatlıcıda oturan Madenci, daha sonra dolandırıldığını anlayarak Avukatları İbrahim Tatar ve Ahmet Atış aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aracını dolandırıcılara kaptıran mağdur öğretmenin aracının bulunması için harekete geçen polis ekipleri, yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde dolandorocolar tarafından kaçırılşan otomobili bularak aileye teslim etti. Aracına kavuşan aile de polislere teşekkür etti
Öte yandan polis ekipleri, olaya karıştığı tespit edilen B. A. ve A. . isimli şahısları yapılan operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların emniyette yapılan işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, mahkemece verilen karar neticesinde tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu gelişmelerle birlikte olaya karıştığı tespit edilen noter çalışanı 1 kişinin de görevden alındığı öğrenildi.