Bugün, 13 Temmuz 2025 Pazar
  • BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Otizmli Ahmet Taha masa tenisinde yeni başarılar için çalışıyor

- Düzce'de yaşayan 13 yaşındaki Ahmet Taha Aksoy, 2 sene önce öğretmenleri sayesinde başladığı masa tenisinde ülke çapında katıldığı yarışmalarda dereceler elde ediyor - Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu sınıf ö?

Genel 2.04.2024 12:33:22 0
Otizmli Ahmet Taha masa tenisinde yeni başarılar için çalışıyor

DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Düzce'de masa tenisinde yeteneği keşfedilen 13 yaşındaki otizmli Ahmet Taha Aksoy, sporla hayata bağlanarak ülke çapında katıldığı yarışmalarda başarılara ulaşıyor.

Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda sınıf öğretmeni Taner Koca ile spor ve fiziki etkinlikler dersi öğretmeni Metin Işık tarafından 2 yıl önce masa tenisine yatkınlığı fark edilen Aksoy, bu spora yönlendirildi.

Öğretmenlerinin gayretleriyle ve kendi azmiyle motor becerilerini geliştiren Aksoy, özel bireyler Türkiye şampiyonalarında ve özel turnuvalarda dereceler yaptı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlediği Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda 2020'de ikincilik, 2022'de ise altın madalyayı kazanan Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan okul sporları müsabakalarında da il birincilikleri ve Türkiye ikincilikleri elde etti.

Masa tenisiyle yaşama tutunan Aksoy, bu yıl federasyonun düzenleyeceği Türkiye Şampiyonası'nda derece yapıp, uluslararası platformlarda ülkesini temsil etmek istiyor.


- "Yeteneği, gayreti ve başarısı bizleri gururlandırıyor"

Sınıf öğretmeni Taner Koca, AA muhabirine, otizmli bireyler arasından özel yetenekler çıkabildiğini söyledi.

Ahmet Taha Aksoy'un sportif anlamda kabiliyetli olduğunu belirten Koca, fiziksel özelliklerinin daha üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını kaydetti.

Koca, okul idarecilerinin ve branş öğretmenlerinin kendilerine bu anlamda destek verdiğini dile getirerek, "Biz gerçekten büyük bir aile olmayı başarmış bir okuluz. Turnuvalara katılıyorlar, dereceler alıyorlar, başarılar alıyorlar. Bunları yerine getirebilmeleri için çok iyi olanaklarımız var." ifadesini kullandı.

Aksoy'un yeteneğinin, gayretinin ve başarısının kendilerini gururlandırdığını anlatan Koca, "Bir şeyler yapabiliyor olmak, çocuklarımızla bir şeyler başarabiliyor olmak, hem bize keyif hem de onlara farklı bir haz veriyor. Ülke genelinde Özel Eğitim Daire Başkanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, özel eğitime muhtaç çocuklarla hassasiyetle ilgileniyor. Yanlış anlaşılmasın; otizmli bireyler oldukları için değil, gerçekten normal bireylerde olmayan yeteneklere sahip olabildikleri için." diye konuştu.

Koca, okul idarecilerinden rehberlik ve branş öğretmenlerine kadar özel bireylerin yeteneklerini keşfetmek için büyük çaba gösterdiklerini anlatarak, "Keşfettiğimizde de maden bulmuş gibi seviniyoruz ve üzerine gitmek istiyoruz." dedi.

Spor ve fiziki etkinlikler dersi öğretmeni Metin Işık da Aksoy'un gelecekte daha başarılı olacağını düşündüğünü belirterek, "Sadece Ahmet değil, burada yetenekli öğrencilerimiz var. Okulumuz iyi, bize bu imkan ve şartları sağlıyor. Elimizden geldiğince değerlendirmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Işık, Aksoy'un başarılı, çalışkan ve yetenekli olduğunu vurgulayarak, "O zaten gönlümüzün şampiyonu. Dünya çapında da olur inşallah." ifadesini kullandı.

Yorum

Emniyet Teşkilatına Ek Maaş Zammı Yolda! Ali Yerlikaya'dan Kritik Açıklama: "Eşitleme Yapılacak!"

Öğretmenlerin-memurların 14 günlük maaş zam farkı ödeme tarihi netleşti

Emeklilikte Profesörlük Yükselemiyor! 3 Yıl Kuralı Akademisyenleri Nasıl Etkiliyor?

AGS Sınavı Tamamlandı: Adaylardan İlk Yorumlar Geldi

LGS 2025 İllere Göre Tam Puan Sayısı ve Başarı Sıralaması

LGS soruları, tam puan alanların illeri ve okulları TBMM gündemine taşındı

Okullar Açılmadan Norm Fazlası Atamaları Başlıyor: Takvim Netleşti

Okul Yöneticileri Bürokrasiye Gömüldü: MEB'e Görev Dağılımı Çağrısı

MEB'den Özür Grubu Atamalarında Radikal Değişiklik! İl/İlçe Emri Uygulaması Son Buluyor Mu?

MEB’den LGS sorularda ilişkin önemli açıklama

Akademi Giriş Sınavı AGS Adayı Öğretmenlere Mesaj Var

Proje Okullara "Özel Program" ve "Özel Proje" Odaklı Eğitim Modelleri Geliyor!

Yıllara Göre LGS'de Tam Puan Alan Öğrenci Sayısı

Seyhan Nehri'nde Facia: Kaybolan Uzman Çavuş Musa Çal'ın Cansız Bedenine Ulaşıldı!

Memurların 14 Günlük Maaş Farkları Hesaplara Düşmeye Başladı! İşte Derecelere Göre Ödeme Detayları!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Ek Ders Hamlesi: Uzmanlara ve Başöğretmenlere Yeni Tarife

15 Temmuz Anma Törenlerinde Öğretmenlere Önemli Görevler! MEB'den Branşlara Özel Tebliğ!

Çorum'da Rekor Promosyon: Öğretmenlere 80 Bin TL Nakit Ödeme!

TRT Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğüne Yeni Atamalar Yapıldı

Proje Okullarında Yeni Dönem Başladı: MEB’den İki Kategorili Model

Öğretmenlere Ek Ders Zammı, Memurlara Aile Yardımı Artışı: Toplu Sözleşme Gündemi

İstanbul'da Ekmek Fiyatlarına %20 Zam Geldi

Okulda Akran Şiddeti: Yusuf’un Ölümü İkinci Aile Dramını Getirdi

Memurlara 90.000 TL Promosyon Anlaşması İmzalandı Ama Sendikadan İtiraz Var!

MEB’den Öğretmenlere Zorunlu Eğitim: Her Yıl 60 Saat Hizmetiçi Program!

Proje Okulları Yönetmeliği Baştan Sona Yenilendi! İşte Kritik Değişiklikler!

MEB, Eğitimde Esnek Çalışma Modelini Hayata Geçiriyor

Memurlara Tarihi Anlaşma! 90 Bin TL Maaş Promosyonu Hesaplara Yatıyor!

MEB'den Öğretmenlere Özel Uzman Görevlendirme Duyurusu!

LGS 2025’te 719 Tam Puan: MEB’den Şaibe İddialarına Sert Tepki

Yükleniyor

YAZARLAR