ÖSYM'ye yeni başkan ataması yapıldı. Geçtiğimiz günlerde KPSS sınavı sorularının sızdırıldığı/çalındığı iddiaları ile bir anda tepkilerin odağı haline gelen ve görevden alınan Halis Aygün'ün yerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

ÖSYM Başkanlığına yapılan yeni atama dünkü TC. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. CUmhurbaşkanı tarafından imzalanarak yürürlüğe giren karara göre ÖSYM Başkanlığı'na Prof. Dr. Ersoy atandı.

Erdoğan, ÖSYM başkanlığının yanında 3 üniversiteye de yeni rektör atama kararlarını da imzaladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre 3 üniversiteye atanan isimler şöyle:

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne, Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atama yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 3 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne , Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne  rektör atamaları gerçekleşti.

ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanırken Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 3 üniversiteye de yeni rektör atanması gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlara göre; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın, Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hacı Ali Mantar atandı.

BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR HANGİ OKUL, HANGİ BÖLÜM MEZUNU?

ODTÜ Orta Doğu Teknik Üniversitesi  Matematik Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Bayram Ali Ersoy, 2012 yılında doçent, 2017 yılında ise profesör unvanını aldı. Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy’un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.
2017-2020 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020’den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.