Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılına ilişkin takvimi yayımladı. Takvimde ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki tüm okulların ve sınıf bazında oryantasyon eğitimlerinin tarihlerinin yanı sıra, ara tatillerin, 15 tatilin ve yaz tatilinin tarihleri de yer aldı.

OKULLAR NE ZAMAN AILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullar 1 Eylül perşembe günü resmen açılıyor. Ancak dersler bu tarihte başlamayacak. Bu tarihte okullara yapılan öğrenci kayıtları netleşmiş olacak.

ÖĞREMTENLER NE ZAMAN OKULDA OLACAK

Öğretmenler usule göre 1 Eylül 2022 Perşembe günü okulda olacaklar. Seminer dönemi okulda yapılacak olan seminerlerle tamamlanacak. Ancak yaşanan pandemi süreci nedeni ile bu seminerler uzaktan eğitim şeklinde de yapılabilir. Nihai kararı Milli eğitim Bakanlığı verecek. Bu yıl da seminerlerin uzaktan eğitim yöntemi ile yapılması olasılığı yüksek gözüküyor.

1. SINIF UYUM EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK KA GÜN SÜRECEK

Milli Eğitim bakanlığı, okula ilk kez başlayacak olan öğrencilere yönelik uyum eğitimlerini okullar açılmadan bir hafta önce başlatıyor. MEB tarafından açıklanan takvime göre uyum eğitimleri 5-9 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. Uyum eğitimlerinde 1. sınıflar günlük 3 saat eğitim görecekler.
Uyum eğitimlerinde ders yapılmayacak. Okula yeni başlayan öğrenciler okulu, öğretmenini, okul idarecilerini tanıyacak, okul kurallarını, okulun lavabo, müdür odası, öğretmenler odası, koridor, bahçe, spor salonu, kantin gibi bölümlerini tanıyacaklar.

OKULLAR NE ZAMAN AILACAK DERSLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK

MEB tarafından yayımlanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar 12 Eylül 2022 tarihinde açılacak. Bu tarihte Türkiye genelindeki tüm kademedeki okullar eğitime başlayacak. 12 Eylül'de dersler başlayacak, yoklama alınmaya başlayacak ve eğitim öğretim yılı resmen açılmış olacak.

ARA TATİLLER NE ZAMAN

Yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Kasım ve nisan aylarında yapılacak olan ara tatillerin tarihleri şöyle:
Kasım 2022 ara tatili: 1. ara tatilin tarihi 14-18 Kasım 2022
Nisan 2023 ara tatili: 2. ara tatil ise 17-20 Nisan 2023'te olacak
Ara tatillerde sadece öğrenciler tatil yapacak. Öğretmenler bu tarihlerde tatil yapmayacak. Öğretmenler MEB tarafından hazırlanan seminer programlarına katılacaklar.

15 TATİL TARİHLERİ NE ZAMAN

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatili (15 Tatil) 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında olacak.